jobb just nu!

Enhetschef till ögonmottagning i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenhet ögonsjukvård ligger i frontlinjen vad gäller såväl grundutbildning som specialistutbildning för läkare, och vid avdelningarna för oftalmologi inom Lunds universitet bedrivs ett omfattande forskningsarbete både i Malmö och Lund. Förutom att tillgodose Malmö- och Lundabornas behov av ögonsjukvård bedriver vi även regionsjukvård för Halland, Kronoberg och Blekinge. Totalt är vi cirka 220 medarbetare inom verksamheten.

På våra mottagningar i Lund och Malmö behandlar vi bland annat patienter som har grå starr, grön starr, diabetesförändringar och åldersförändringar i gula fläcken. Vi utför laserbehandlingar, intravitreala injektioner vid olika sjukdomstillstånd i ögat samt tårvägs- och ögonlocksproblem. Vi tar emot patienter i alla åldrar.

Vid vår högspecialiserade ögonsjukvård utför vi diagnostik och operationer av näthinna, hornhinna, skelning med mera. Vi har en omfattande operationsverksamhet med erfarna ögonspecialistkirurger.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi och du är närmsta chef för mottagningens sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, fotografer och ortoptister.

Utifrån mål och beviljade resurser skapar du och dina kolleger förutsättningar för era medarbetare att leverera bästa möjliga vård till våra patienter. Du prioriterar och fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att mål och överenskommelser kan uppnås.

Att leda och skapa förutsättningar för verksamhetsutveckling är en viktig arbetsuppgift. Genom ett närvarande och coachande förhållningssätt skapar du trygghet och entusiasmerar dina medarbetare till att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Vi tror även att en viktig framgångsfaktor är att delegera och uppmuntra medarbetare att ta ansvar och själva utvecklas både i profession och som person.

För att kunna möta patienternas komplexa vårdbehov på bästa möjliga sätt tror vi att en viktig framgångsfaktor är att skapa delaktighet och bygga en stark teamkänsla mellan olika professioner. Genom ett nära ledarskap skapar du trygghet och entusiasmerar dina medarbetare för att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats och en god arbetsmiljö.

Din utveckling är viktigt för oss och Region Skåne kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chef- och ledarskap.

Kvalifikationer

Du är en trygg ledare med genuint intresse för ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi ser att du har intresse för att driva utvecklingen framåt i samarbete med chefskollegor, medarbetare och enhetsansvarigläkare. Det är naturligt för dig att agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad.

Vi ser att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Du ser att delat ledarskap är en styrka och du förstår vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål samt har förmågan att delegera. Integritet, prestigelöshet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos vår blivande enhetschef.

Vi välkomnar dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap och som med respekt och trygghet kan leda gruppen i samma riktning. Vi ser gärna att du har utbildning inom ledarskap samt en relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande erfarenhet från att ha arbetat inom hälso- och sjukvårdssektorn. Goda kunskaper i svenska i tal och i skrift är en förutsättning för arbetet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande rekrytering och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Anställningens omfattning

Tillträde 2020-03-01 alternativ enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A915103

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.