jobb just nu!

Enhetschef Teknik och stadsliv

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Arbetsuppgifter

Om arbetsplatsen 
Är du en relationsbyggande och resultatinriktad ledare? Har du erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor och vill arbeta hos en arbetsgivare som erbjuder stor frihet och kortare processer? Läs vidare, detta kan vara jobbet för Dig! 

Drift och underhåll är en avdelning inom stadsbyggnadsförvaltningen som ansvarar för gator, parker, naturmark, skog, stränder, gatubelysning och stadens fordon Vi är i huvudsak en beställarorganisation med 33 medarbetare som är indelade i avdelningsstöd och två enheter, enheten teknik och stadsliv söker nu en ny enhetschef. 

Hos oss får du ett varierat arbete med drift- och underhållsfrågor som spänner över ett brett kunskapsområde inom fordon, fastigheter/kulturbyggnader, toaletter, hissar, markupplåtelse, belysning, trafiksignaler, klotter och olaga affischering, industrispår samt skadestånd och försäkringsärenden.

 

Arbetsuppgifter 
Du har ett tydligt ansvar att löpande säkerställa kvalitet och kostnadseffektivitet i det dagliga arbetet. Du deltar i avdelningens planering och är ett stöd för avdelningschefen inom ditt område. Du företräder enheten och avdelningen såväl internt som gentemot invånare och media. Dina ledaregenskaper är framträdande och som van förhandlare skapar du förtroende och respekt i diskussioner både externt och internt. 

Som enhetschef ansvarar du för att utveckla verksamhet, budget och personal med ca 12 medarbetare. Du representerar enheten gentemot nämnd, andra myndigheter, allmänheten och våra kunder. Du kommer även ingå i avdelningens ledningsgrupp. För att enheten ska fortsätta utvecklas ska enhetschefen aktivt driva strategiska frågor och säkerställa en fortsatt hög servicenivå.

Kvalifikationer
Som enhetschef hos Helsingborgs stad brinner du för utveckling, ledarskap och förändringsarbete. Du har en stark drivkraft att leda, inspirera, skapa gemenskap och motivera dina medarbetare. Du har ett tydligt ledarskap och kan lyfta både dina egna och andras idéer om hur verksamheten kan utvecklas och förbättras. Du har förståelse för samhällsbyggnadsprocessen i alla dess faser och inser behovet av att smidigt kunna balansera olika intressen och krav.

Du har:• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
• Flerårig kunskap och erfarenhet av verksamhetsområdet
• Dokumenterad erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete
• Erfarenhet av budgetarbete och resultatansvar
• Kunskap och erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor
• Körkort för personbil
• Hög social kompetens
• God svenska i tal och skrift
• Engagemang, lyhördhet och ett positivt förhållningssätt
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Hos Helsingborgs stad eftersträvar vi nytänkande, engagemang och resultatfokus i kombination med balans i livet. Om du tycker det är spännande och intressant att vara en del i byggandet av Sveriges mest attraktiva och innovativa stad välkomnar vi Din ansökan!

 

Vi tillämpar löpande urval så ansök gärna redan idag.

 

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2020-06-21

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Referensnummer:   637

Gör ansökan