jobb just nu!

Enhetschef inom hemtjänst

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Vill du använda dina ledarerfarenheter i en verksamhet under utveckling?

Som enhetschefer inom hemtjänsten i Askim-Frölunda-Högsbo har du möjlighet att göra skillnad för våra omsorgstagare i stadsdelen. I uppdraget som enhetschef ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö och budget. Tillsammans med områdeschef och kollegor arbetar du med att initiera, stödja och leda verksamhetsprocesser framåt. Dina medarbetare arbetar mobilt med smartphone med direkt tillgång till scheman, dokumentation, e-post och för att registrera hur mycket tid som utförs hemma hos omsorgstagaren.

Som enhetschef har du till din hjälp administrativt chefsstöd och en administratör som arbetar med hemtjänstplanering. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med 15 enhetschefer där vi stöttar och utbyter idéer med varandra. Ditt kontor är beläget på en av våra tre hemtjänstcentraler där du dagligen kommer i kontakt med såväl chefskollegor som medarbetare.

Vi arbetar med tydliga uppdrag genom arbetsmetoden Uppdragsmodellen som underlättar arbetet med uppföljning av kvalitet, uppdrag och ekonomi. Detta skapar ökad delaktighet för både medarbetare och chefer. Det är du som enhetschef som skapar du förutsättningar för medarbetarna att vara delaktiga i verksamheten. Du har ett kommunikativt och verksamhetsnära ledarskap vilket skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och en god omsorg för de vi är till för.

Inom Göteborg Stad arbetar vi utifrån programmet "Attraktiv Hemtjänst" med syfte att skapa ett ökat inflytande, självbestämmande och attraktiva jobb. Vi är konkurrensutsatta enligt Lagen om Valfrihet och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt. Vi strävar efter visionen trygg och självständig i din vardag samt mot målet att hemtjänsten ska utgöra det självklara valet.

Vill du vara med och driva hemtjänsten inom Askim-Frölunda-Högsbo in i framtiden? Då är det här ett arbete för dig!

Kvalifikationer

Du har tidigare arbetat som chef och är van vid att hantera personalfrågor. Arbetet ställer stora krav på att du som enhetschef kan skapa stabilitet i arbetsgruppen, motivera och stötta medarbetarna i pågående förändringsarbete och därför ser vi även att du skall ha erfarenhet från liknande situationer. Vi tror även att du liksom vi, tror på vikten att utöva ett kommunikativt och nära ledarskap som bygger på tillit och förtroende. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som chef inom hemtjänsten.

Till tjänsten behöver du ha tidigare erfarenhet av budgetansvar och besitta goda kunskaper inom ekonomi, arbetsrättsliga lagar samt goda kunskaper kring lagstiftning relaterade till uppdraget. För tjänsten krävs att du har högskoleexamen inom området så som Socionomprogrammet, Sociala Omvårdnadsprogrammet eller annan högskoleexamen som vi som arbetsgivare bedömer som likvärdig. Då vi använder oss av olika IT-verktyg och system i vår vardag är det av vikt att du har goda IT-kunskaper och god förmåga att ta till dig nya verktyg.

Din positiva inställning, att du är resultat- och lösningsfokuserad och sätter stort värde på att samarbeta och skapa goda professionella relationer är värdefull för oss. Vi ser att du är driven och trivs med att utveckla verksamheten men också att analysera och följa upp verksamhetens arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-06-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A849667

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Friskvård är viktigt för oss. Vi har rökfri arbetstid och alla anställda har tillgång till ett brett utbud av tränings- och kulturaktiviteter.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.