En geotekniker till Delegationen för Göta älv

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

SGI skall med stöd av Delegationen för Göta älv förmedla statsbidrag till kommuner för konkreta åtgärder. Vid SGI finns ett sekretariat som samordnar och stöttar kommunerna med planering, utredningar, information och utförande av åtgärderna i syfte att minska skredrisken i Göta älvdalen.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. För att på bästa sätt utföra samhällsuppdraget, behöver vi kunniga och engagerade människor som arbetar hos oss. Vi behöver även dra nytta av våra olikheter i bakgrund, erfarenhet och kompetens. Vi utökar sekretariatet och söker nu en geotekniker som vill vara med och utveckla och driva arbetet med att ta fram geotekniska beslutsunderlag för genomförande av klimatanpassningsinsatser i Göta älvdalen. På SGI ges möjligheten att fördjupa sig i geoteknik.

Arbetsuppgifter

Du kommer att erbjudas intressanta och varierande arbetsuppgifter:
• Metodutveckling i hela kedjan från geoteknisk undersökning till färdigstäl-lande av åtgärd.
• Upphandling av geotekniska konsulter för genomförande av detaljerade och fördjupade geotekniska stabilitetsutredningar och åtgärdsförslag. I arbetet ingår både tekniskt stöd och uppföljning.
• Granskning av stabilitetsutredningar och åtgärdsförslag framtagna av kon-sulter.
• Kontakter med kommuner som ansvarar för genomförandet av konkreta åt-gärder.
• Möjlighet att fördjupa sig i specifika geotekniska frågeställningar.
• I arbetet ingår även att ingå i SGI:s beredskapsorganisation.

Nivån på arbetsuppgifterna kommer att anpassas till din erfarenhet och du kommer att arbeta i lag med andra och få mentorstöd.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver universitets- eller högskoleutbildning som civilingenjör inom väg och vatten- eller samhällsbyggnadsprogrammet, alternativt liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig för tjänsten. För arbetet krävs goda geotekniska kunskaper och erfarenhet av geotekniskt utrednings-arbete.
Det är meriterande med kunskaper inom området släntstabilitet och om du har kunskap av sannolikhetsberäkning inom geoteknik.

Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, och du behöver därför vara utåtriktad och lyhörd. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vid urvalet kommer det att läggas stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   1060

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa..

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.