jobb just nu!

Elevhälsopedagog/socialpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Torpskolan har ca 635 elever i årskurserna 6-9 och ligger mitt i Lerums centrum nära till kommunikationer. Här arbetar ca 70 medarbetare och skolan leds av ett rektorsteam. Studieresultaten är goda och intresset att söka sig till Torpskolan är stort, både hos elever och lärare.

Vi arbetar aktivt med att systematiskt utveckla vår verksamhet och att göra undervisningen än mer tillgänglig för alla våra elever. Under läsåret 2020/21 kommer vi att fortsätta utveckla vår verksamhet utifrån Torpskolans vision: "Vi vill ge våra elever möjlighet att leva och utvecklas i en värld i ständig förändring".

Vi på Torpskolan söker nu dig som vill vara med och bidra till vår arbetsgemenskap. Vi kan erbjuda dig en inspirerande, välkomnande och rolig arbetsplats där vi sätter eleven och elevens lärande i centrum. Vår strävan är att alla ska känna delaktighet, ansvar, respekt och trygghet. På vår skola har vi en positiv elevsyn med höga förväntningar på elever och personal och vår omgivning har också höga förväntningar på oss.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär till stor del undervisning enskilt och i mindre grupp med elever som har behov av särskilt stöd till följd av t ex ELOF, AST, NPF eller psykisk ohälsa. Du ska också arbeta uppsökande och stödjande gentemot dessa elever, bl a på raster. I arbetet ingår motiverande samtal med elever och täta föräldrakontakter. Du samarbetar med pedagoger med liknande uppdrag samt med ämneslärare i olika arbetslag. Du ingår i elevhälsan och arbetar främjande och förebyggande.

Kvalifikationer

Du har teoretisk kunskap om och erfarenhet av att arbeta med elever inom AST, ELOF och NPF samt elever med psykisk ohälsa. Du jobbar med fokus på skolans uppdrag, att hjälpa alla elever att utvecklas så långt som möjligt. Du har ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses. Vi ser gärna att du har en goda kunskaper inom följande områden:
- systemteori
- MI (motiviverande samtal)
- LIP (lösningsinriktad pedagogik)
- Repulse
- NPF-kompetens i teori och praktik
- särskilt stöd och extra anpassningar
Du ska kunna samarbeta med elevhälsans alla professioner och även med BUP och Socialtjänst.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-19

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A964191

Gör ansökan

Anställning

1-2 tjänster beroende av behov

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.