Elevassistent till anpassad grundskola i Ulricehamn sökes!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. I Ulricehamns kommun gör vi skillnad i människors vardag varje dag, året runt.
Ulricehamns kommun arbetar målinriktat genom Vision 2040 tillsammans mot framtiden.
- Var med och skapa den med oss!

Sektor lärande arbetar med fokus på helhetsperspektiv från 0 till 19 år och tillsammans skapar vi en inspirerande kultur av samverkan inom lärandesektorn, där språk, närvaro och måluppfyllelse är våra främsta drivkrafter för framgång.

Anpassade grund- och gymnasieskolan i Ulricehamns kommun ska ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en utbildning anpassad efter varje elevs individuella förutsättningar. Anpassade grundskolans kursplan är indelad i ämnen och ämnesområden och följer grundskolans struktur.
Inom anpassade grundskolan finns möjligheten att läsa ämnesområden avsedda för de elever som inte kan tillgodogöra sig undervisningen i ämnen. De fem ämnesområdena är estetisk verksamhet, motorik, kommunikation, vardagsaktivitet och verklighetsuppfattning. Inom anpassade grundskolan erbjuder vi ett stimulerande lärande i vår anpassade verksamhet i fritidshemmet.

Vi söker en engagerad, driftig och kunnig medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla morgondagens anpassade grundskola och fritidshem.
Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som elevassistent arbetar du för att skapa goda förutsättningar för lärande utifrån varje elevs individuella förmåga och för att främja gemenskapen inom gruppen. Du är ett personligt stöd både pedagogiskt, socialt och omsorgsmässigt.

Ditt uppdrag som elevassistent utförs i mindre grupp med elever i skola och på fritidshem. Du är en viktig del av anpassade grundskolans arbetslag där fokus är varje elevs utveckling och lärande. Det pedagogiska arbetet leds kollegialt av anpassade grundskolans rektor, förstelärare, lärare, fritidspedagog och du som elevassistent ingår i detta viktiga uppdrag både i skola och på fritidshem.

Kvalifikationer

Du som söker har erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning i anpassad grundskola och på anpassat fritidshem. Du har kunskaper i att arbeta med elever med funktionsnedsättningar inom neuropsykiatrin.
Du bör ha en gymnasieutbildning via vård-och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet.

I arbetet som elevassistent är det av stor vikt att du har god förmåga att skapa relationer med såväl elever som personal. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och självledarskap.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1294598

Gör ansökan

Övrigt

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33).

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR.
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.