jobb just nu!

Ekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

Burlövs kommun söker ekonom till kommunens centrala ekonomiavdelning.

Burlövs kommun har en centraliserad ekonomifunktion som består av totalt sex ekonomer, (varav fem ekonomer i huvudsak arbetar med verksamhetsstöd och en med redovisning och systemansvar), tre ekonomiadministratörer, en redovisningschef samt en ekonomichef.

Ekonomiavdelningens mål är att se till att Burlövs kommuns verksamheter bedrivs så kostnadseffektivt som möjligt inom givna ekonomiska ramar. Ekonomiavdelningen har även i uppgift att sprida ekonomisk kunskap till politiker, förvaltningsledning och verksamheter. Att utveckla metoder och nätverk för ett bättre samarbete kring ekonomi, personal och verksamhet är också viktiga uppgifter. Utöver detta ska lagar och förordningar inom ekonomiområdet följas, vår strävan är att hålla kompetens och professionalism högt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett utmanande och intressant ekonomroll som, tillsammans med ytterligare en ekonom, i huvudsak ger service till Utbildnings- och kulturnämnden. I samarbete arbetar ni konsultativt och utgör ett stöd till såväl förvaltningens ledningsgrupp som verksamhets- och enhetschefer.

Exempel på arbetsuppgifter är:
• budget, redovisning, uppföljning och analys samt rapportering inom nämndens verksamhet för grundskola samt måltids- och lokalvårdsenheten.
• arbete med ansökan och redovisning av statsbidrag samt månatlig resursfördelning
• att i nära samarbete med rektorer och ledningsgrupp driva, stödja och följa upp frågor inom ekonomiområdet
• att delta i utveckling av prestations- och ersättningsmodeller

Som ekonom inom den centrala ekonomiavdelningen kommer du även att delta i det löpande ekonomiarbetet med budget och bokslut. Utöver det förväntas du även medverka och leda utredningsuppdrag och utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet.

Eftersom ekonomifunktionen är under ständig utveckling och förändring innebär det att arbetsuppgifter kan förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har:

• Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan likvärdig utbildning.
• Några års erfarenhet från liknande kommunalt arbete
• Goda datakunskaper, i redovisningssystem samt Office paketet, företrädesvis Excel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten. Du har lätt för att samarbeta men tar gärna egna initiativ, är idérik och drivande samt intresserad av att utveckla verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A954921

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.