jobb just nu!

Ekonom till Division Social omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nyköping är ett samhälle i tillväxt som kännetecknas av att vara ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart.

Division Social omsorg ansvarar för myndighetsutövning, behovsbedömning och utförande av kommunens verksamhet för människor som behöver stöd i livets olika skeden. Divisionen utför omsorg om äldre och funktionsnedsatta, Individ- och familjeomsorg, hälso- och sjukvård enligt det kommunala ansvaret samt alkoholinspektion. Divisionen arbetar för en helhetssyn där hänsyn tas till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. Inom divisionen arbetar ca 1 700 medarbetare. Divisionen är för närvarande inne i ett spännande förändringsarbete för att möta utmaningarna i välfärden, bl.a. genom digitalisering, fördjupad samverkan och tydligare styrning av ekonomi och verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom stödjer du en eller flera verksamhetschefer och underställda enhetschefer med uppföljning, analys, åtgärdsplaner och andra sedvanliga controlleruppgifter. I ditt arbete ingår även rapportering till divisionsledningen avseende de aktuella verksamheterna, att proaktivt bidra till att tillvarata den förbättringspotential som identifieras. Du arbetar tillsammans med andra ekonomer och ekonomiassistenter inom divisionen samt deltar i ett nätverk med övriga ekonomer i kommunen.

För närvarande är arbetsuppgifterna inriktade mot verksamheterna hemtjänst respektive särskilt boende för äldre och dementa. Divisionen befinner sig i ett utvecklings- och förändringsarbete vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha:
• civilekonomexamen, eller motsvarande
• minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet, med goda vitsord.
• väl utvecklad förmåga att kommunicera ekonomi till icke-ekonomer
• goda IT-kunskaper.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av tjänsteproducerande organisationer
• Erfarenhet av politiskt styrd verksamhet
• Kunskaper i integrerad uppföljning baserad på olika system
• Pedagogiskt arbete/utbildning

Som person vill vi att du är driven och har lätt att förstå nya verksamheter samt tar egna initiativ. Du trivs med att arbeta mål- och resultatorienterat samtidigt som du har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har förmågan att se helheten samtidigt som du kan förstå detaljerna. Du arbetar strukturerat, metodiskt och transparent, har förmåga att se möjligheter till förändring och mod att ifrågasätta.

Du är också serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra, oavsett profession och bakgrund.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A795477

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.