Dialogvärd 50 % visstid

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Till vår verksamhet på Östasiatiska museet i Stockholm söker vi två dialogvärdar på deltid om 50 %, tidsbegränsade anställningar till 2023-11-19. Vi vänder oss till dig som har gedigen erfarenhet av bemötande, drivs av en stark servicekänsla och gärna har ett intresse för kultur i bred bemärkelse.

Läs mer om fördelarna med att arbeta hos oss: https://www.varldskulturmuseerna.se/om-varldskulturmuseerna/jobb--praktik/vart-anstallningserbjudande/

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta i den tillfälliga utställningen Juxtaposing Craft, som står in i november 2023. I arbetsuppgifterna ingår att se till att hålla god ordning i utställningen och uppsikt över det som sker i den, samt att aktivt bemöta utställningens besökare. Som dialogvärd svarar du på besökares frågor och vid behov informerar om förhållningsregler och ser till att dessa efterlevs. Du agerar vid larm- och nödsituationer. Vidare genomför du guidade visningar och besöksundersökningar. Vid behov bemannar du entré och butik, utför förekommande cafésysslor, samt ronderar övriga publika ytor. Bland uppgifterna kan även komma att ingå förberedelser, genomförande och återställande vid lokaluthyrning och programverksamhet.

Du samarbetar väl med kollegor för att på bästa sätt tillgodose alla besökares behov och erbjuda en förstklassig besöksupplevelse. Du har schemalagd arbetstid som innebär arbete både morgon, dagtid, kvällar och helger.

Kvalifikationer

Formella skall-krav
• Avslutad relevant gymnasieutbildning
• Erfarenhet av bemötande och värdskap inom besöks- eller turistnäring
• Gedigen erfarenhet av guidade visningar
• Erfarenhet av att i arbetet agera enligt rutiner vid akuta händelser, exempelvis utrymning
• God förmåga att uttrycka dig tydligt på svenska och engelska i tal och skrift

Skall-krav personliga egenskaper
• Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt
• Visar genuint intresse för besökare och deras frågeställningar
• Tar snabbt in ny kunskap och använder sin erfarenhet på ett flexibelt sätt
• Delar med sig av information och expertis för att uppnå önskade resultat och hjälpa till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera
• Arbetar konstruktivt vid press, stress och tuffa situationer

De personliga egenskaperna är kritiska för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Därför är dessa en del av skall-kraven.

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot servicesektorn
• Erfarenhet av biljett- och kassahantering
• Ytterligare språkkunskaper
• Erfarenhet av att i arbetet publicera innehåll i sociala medier

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-11-19

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
50 %.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   Dnr 313/2022-2.2.1

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.
Oregelbunden arbetstid som innebär arbete både morgon, dagtid, kvällar och helger.

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.