jobb just nu!

Data Scientist / Lösningsarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Arbetsuppgifter

Om arbetsplatsen
Digitaliseringsavdelningen är organiserade inom stadsledningsförvaltningen och består av de tre enheter; Digitala Arbetsplatsen, Verksamhetslösningar och Innovation. Totalt arbetar ca 80 medarbetare med att stötta Helsingborg Stads samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning och systemförvaltning. Digitaliseringsavdelningens ledning består av en digitaliseringsdirektör, tre enhetschefer samt teamchefer.

Kom och hjälp oss utvecklas mot en datadriven organisation och göra data till en strategisk tillgång!

Arbetsuppgifter
Var med att forma framtidens IT-miljö, bygg helt nya tjänster från scratch och tillgängliggör data - det nya guldet! Tillsammans med stadens dataägare utforskar ni nya datamodeller och tar fram en stadsgemensam data management som invånare, besökare och företag inte visste att de behövde.

Ambitionen är att vi ska ha en systematisk hantering av data som kan ha värde stadsövergripande, öka datakvaliteten och applicera AI/machine learning på. Vi implementerar en stadsgemensam IoT plattform med integration av Yggio, samt bidrar till projektet Smarter City Lab som skapar ett AI labb (Get AI/AI Innovation of Sweden). Ditt ledarskap inkluderar partners, universitet och stadens alla förvaltningar, och vill gärna dela goda exempel på event.

Kommunens särskilda utmaning består av en bred diversifierad verksamhet vilket genererar flera system än ett företag av liknande storlek; Nio förvaltningar med olika avdelningar och enheter med vitt skilda verksamheter, kommunala bolag, entreprenörer och andra aktörer. Vi vill nu bygga en stadsgemensam färdplan, en resa från dagens stuprör där data är uppdelat per system, ibland oklart vilken data som är master och endast den lokala organisationen har koll på vad som finns och hur data ska tolkas.

Datafabriken utforskar datainsamling/prepp(Alteryx), publicerar öppen data (f.n. Open Data Soft), tillgängliggör data via API-plattform (AWS) och samlar sensordata via IoT-plattformen (Yggio) för att tillgodose den uppkopplade- och smarta staden.

Kvalifikationer
Du har sannolikt arbetat med data i flera år, älskar teknik och har arbetat för datadrivna insikter som är baserade på big data och statistik som höjer värdet. God förståelse för datastrukturer och vad man kan bygga med hjälp av dataanalys, datainsikter och skalning. Du är van att på ett konstruktivt sätt få grupper att arbeta mot gemensamma mål, planera, prioritera och vara ett stöd och ett bollplank i problemlösning.


• God kunskap i Microsoftstacken, SQL, CKAN och Azure.
• God kunskap kring olika typer av databaser, API:er och molnlösningar såsom Azure och AWS.
• Goda kunskaper i Python och kännedom om R, Java, F#, C#, Scala.
• Utforska och ta fram principer för hur man jobbar med information (data governance) för säkerställning av rätt nivå på information, kvalitet, säkerhet och tillgänglighet till rätt kostnad.
• Bistå dataintegratören med att strukturera, tvätta och bearbeta data i verktyg såsom Alteryx och FME.
• Ta fram gemensam process som underlättar att identifiera och tillgängliggöra data på ett enkelt och enhetligt sätt.
• Kapacitet att utveckla nyckelkundens förmåga genom insikter och modellering av data och driva ökad grad av data- och insiktsdriven beslutsfattande i alla förvaltningar.
• Handlingskraftig och engagerad med en egen motor och drivkraft finner du det lätt att motivera dig själv och att stegvis komma framåt.
• Att omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad inom är lika naturligt och självklart som vetgirighet att ständigt lära dig nytt. Har en strategisk förmåga att se helheter och samband.
• Kommunikativ och bra på att uttrycka dig i tal och i skrift, och paketera svåra frågor till begripliga budskap, både i mindre och större grupper.
• Samarbetskontakter både internt och externt, har en viktig koordinerande roll, vilket ställer krav på goda samverkan, lyhördhet, konstruktiva kommunikationsförmåga och handling framåt.
• Har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet genom flerårig, relevant yrkeserfarenhet. Har du tidigare erfarenhet som personalansvarig chef är det en merit.
• Mycket god svenska i tal och skrift och du kommunicerar väl även på engelska.

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2020-09-30, urval sker löpande. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Referensnummer:   562

Gör ansökan