jobb just nu!

Controller till kommunledningskontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kommunledningskontoret vid Alingsås kommun söker efter en driven och engagerad person som är analytisk, strategisk och välstrukturerad.

Kommunledningskontoret leder och samordnar kommunens strategiska arbete och utveckling samt är kommunstyrelsens förvaltningsorganisation. Tjänsten är organiserade under kommunens centrala ekonomiavdelning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med budget, uppföljning och analyser, med stort fokus på utveckling av effektiva processer för ekonomi- och verksamhetsstyrning i kommunen. Du kommer att arbeta nära ledning och verksamhetsansvariga inom kommunledningskontoret och vara ett kvalificerat stöd i ekonomiska frågor. Du ansvarar för att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra ekonomi- och verksamhetsstyrningen samt budget- och uppföljningsprocessen kommunen.

I arbetsuppgifterna ingår också att utreda, analysera och bereda ärenden till kommunstyrelsen inom breda kommunövergripande verksamhetsområden där du även är föredragande.

Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där Du med Ditt engagemang och kreativitet förväntas bidra.

Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets centrala ekonomiavdelning.

Du erbjuds

Att vara med och driva samt utveckla Alingsås kommuns ekonomi och verksamhetsstyrning.
Att ha ett arbete där du påverkar.
Att ha möjlighet till inflytande, vi vill att du växer i din yrkesroll. Du kommer vara viktig för kommunens strategiska utveckling.

Förmåner, bland annat i form av friskvårdsbidrag, attraktiva försäkringar, flexibel arbetstid, kompetensutveckling, tjänstepension och löneväxling. Vi erbjuder även semesterväxling vilket ger dig möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

Vi tror att det är bra om du har jobbat några år med att analysera ekonomi och verksamhet samt arbetat med kvalificerade budgetfrågor. Arbetet kräver att du har god kännedom om offentlig sektor och är bekväm med att bereda ärenden. Om du har erfarenhet av centralt budgetarbete är det mer än välkommet. Du gillar att visualisera det du handlägger i diagram, grafer eller på annat sätt så det blir lättare för politiker, chefer och andra nyckelpersoner att förstå och agera utifrån. Vi tror också att du ska känna dig bekväm med att jobba i olika typer av system.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan.

Urval sker löpande.

Ansökan

Referensnummer:   A842926

Gör ansökan

Övrigt

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.