jobb just nu!

Chef för kompetens och lärande

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

På Kompetens och lärande arbetar vi med samordning av regional kompetensförsörjning och skolutvecklingsfrågor, särskilt IT-pedagogik. Vi är cirka 20 personer och arbetar i roller som regionala utvecklingssamordnare, IT-pedagoger, medieinformatörer och utvecklingsledare. Avdelningen är en del av Regional utveckling. På uppdrag av politiken och för invånaren driver vi utveckling i Kronoberg inom folkhälsa, näringsliv, infrastruktur, kultur, kompetens och hållbarhetsfrågor.

Verksamheten är under ständig förändring och riktas emot aktuella utmaningar. Förvaltningen styrs av en kulturnämnd, nämnden för regional utveckling samt en folkhälso- och hållbarhetsberedning. Kontakter med andra förvaltningar, hälso- och sjukvård samt länstrafik, är också täta.

Som chef hos oss erbjuder vi dig
- Möjligheten att driva och utveckla en kompetent och spännande verksamhet
- Ett omfattande introduktionsprogram
- Interna och externa chefsutbildningar

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som chef är att strategiskt leda och utveckla verksamheten och dess medarbetare mot uppsatta mål. Du har det övergripande ansvaret, vilket innefattar ekonomi-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du ingår i regional utvecklings ledningsgrupp och rapporterar till regional utvecklingsdirektör. En viktig del i tjänsten handlar om att omvärldsbevaka och nätverka kring kompetensförsörjningsfrågor, skolutveckling och det regionala uppdraget.

Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Genom att du agerar konsekvent och visar tillit till medarbetarna skapar du engagemang och delaktighet, nytänkande och kreativitet. Du är en förebild i det dagliga arbetet och främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan. Du utövar ett kommunikativt ledarskap och är tillgänglig för dina medarbetare.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas som chef hos oss söker vi dig som prioriterar att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Du har lätt för att söka kontakt med andra, för att bygga nya relationer eller stärka befintliga, och du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer. Som person är du medveten om dina styrkor och svagheter och utifrån detta söker du stöd och hjälp hos andra när så behövs. Du har goda kunskaper i svenska och engelska språket både muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du har:
- arbetat som ledare med personalansvar
- arbetat i en politiskt styrd organisation
- kunskap inom digital skolutveckling och kompetensförsörjningsfrågor

Vi tillämpar personlighets- och problemlösningstest som underlag till urvalet och som tillsammans med CV avgör vilka som går vidare i processen.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-12-01

Eller enligt överenskommelse.
Du har ett chefsförordnande på fyra år, med en tillsvidareanställning i din grundbefattning
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   RK 46/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Förtroendearbetstid.

Övrigt

Mirtha Chabay - Vision
Peter Lantz - SACO
Lärarförbundet - Bodil Jullesson
Lärarnas Riksförbund - Peter Hagelberg
Anna Seiborg Kidell - Vårdförbundet

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029