jobb just nu!

Byggnadsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla en framtidsinriktad gränskommun?
Du får mer än 650 arbetskamrater som alla jobbar med att på något sätt ge service till kommunens invånare, företag och besökare.
Eda är en gränskommun med 8600 invånare och blomstrande näringsliv. Hit kommer ca 4,7 miljoner besökare varje år. Vi har ett bra läge mellan Karlstad och Oslo och goda kommunikationsmöjligheter år vardera håll.
Miljö- och byggavdelningen är en fristående enhet direkt under Myndighetsnämnden. Avdelningen har 11 inspektörer och handläggare samt en miljö- och byggchef.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Vidare ingår att förbereda beslutsunderlag till myndighetsnämnden samt bedriva tillsyn i enlighet med plan- och bygglagen. Du kommer att arbeta självständigt med handläggning av ärenden, ge vägledning och svara på frågor om byggande från såväl våra medborgare och intressenter, som myndigheter, byggherrar och konsulter med utgångspunkt från gällande detaljplaner, översiktsplan och aktuell lagstiftning. Du kommer också tillsammans med enheten arbeta med att förbättra och utveckla vår verksamhet där vi har en digital samhällsbyggnadsprocess i fokus.

Kvalifikationer

Vi välkomnar alla sökanden med relevant högskoleutbildning, arbetslivserfarenhet inom området eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet att handlägga bygglov, tillsyn och strandskyddsdispenser är meriterande, likaså goda kunskaper i PBL och Boverkets byggregler samt Miljöbalken. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller uppsatta tidsramar. Det är viktigt att du både kan ge och ta emot hjälp samt att du vill jobba ihop med andra för att nå uppsatta mål. Vi är en verksamhet i utveckling och söker dig som har ett flexibelt förhållningssätt, ser möjligheter i förändringar och utmaningar samt bidrar med engagemang och kompetens. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då du kommer att kommunicera med såväl medborgare som företagare. Goda kunskaper i det svenska språket är en förutsättning för arbetet. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse
Vi tillämpar provanställning på 6 månader

Ansökan

Referensnummer:   A921464 - Kopia - Kopia

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdstimmar och semesterväxling.