jobb just nu!

Bygglovschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi har arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete, såväl yrkesmässigt som personligt.

Arbetsuppgifter

Som bygglovschef i Falkenbergs kommun har du en ledande roll i vår samhällsbyggnadsprocess och bidrar i hög grad till kommunens utveckling med fokus på hållbar tillväxt.

Som bygglovschef leder du kommunens bygglovsenhet. Du är ansvarig inför bygglovsnämnden och rapporterar till kommunchef. Du ingår även i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp.

Bygglovsenheten består av 16 engagerade och kunniga medarbetare som arbetar med lov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, inspektioner, tillsyn, bostadsanpassning och administration. Då gruppen har gott om spetskompetens arbetar du med övergripande och långsiktiga frågor men är också en del av den dagliga verksamheten och stöttar kollegorna i principfrågor.

I utvecklingsarbetet ingår det att omvärldsbevaka och samarbeta i samhällsbyggnadsfrågor lokalt, regionalt och på riksnivå. I det kommunövergripande arbetet bidrar du med kunskap, engagemang och helhetssyn för hela kommunens utveckling.

För rätt person finns möjligheten att växa in i rollen även som stadsarkitekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och god erfarenhet från ansvarsområdet samt samhällsbyggnad och arkitektur. För att lyckas i rollen krävs god kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du har erfarenhet av att leda en organisation i utveckling och förändring och är trygg med att företräda en verksamhet och att bedriva myndighetsutövning. Du har tidigare erfarenhet av att ansvara för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö.

Vi söker dig med goda ledaregenskaper, som är trygg i dig själv och nyfiken på din omgivning. Du har förmåga att ta tillvarata medarbetarnas samlade kompetens och ditt engagemang smittar av sig. Du är van att arbeta med digitalisering och förbättringsarbete. Du förstår betydelsen av god service i de många kundrelationer som du och dina medarbetare har. Det är också viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk och har en god administrativ förmåga.

Vi vill att du kan lyfta blicken och har helheten för ögonen i vår samhällsbyggnadsprocess. Du har många kontakter externt och internt.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A895460 - 2019

Gör ansökan

Övrigt

För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare, telefon: 070-299 15 30, e-post: per.synnes@falkenberg.se Det går bra att ringa även utanför ordinarie arbetstid.


Falkenberg är en kommun på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.