jobb just nu!

Brandman i beredskap och räddningsvärnspersonal (RiB)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Området har 118 000 invånare och en yta av 3 100 km. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område.

Arbetsuppgifter

Kanske är just du vår nästa brandman? Den utbildning du behöver får du av oss! Som brandman får du en gedigen utbildning, spännande och omväxlande arbetsuppgifter, en härlig gemenskap i ditt arbetslag men framförallt fyller du en livsviktig samhällsfunktion. I arbetet vet man aldrig vad som väntar och det är ett mycket brett och spännande yrke. Vi hjälper till vid bränder och trafikolyckor men vi åker också på många andra larm. Exempel på det är vattenlivräddning, djurlivräddning och sanering vid utsläpp av farliga ämnen. Vi är även en resurs vid hjärtstopp och vi är ofta först på plats.

Brandman i beredskap:
Med denna tjänst kombinerar du ditt ordinarie arbete med jobbet som brandman. När du har beredskap inställer du dig på de larm som kommer och får då lämna ditt ordinarie arbete eller fritidssysselsättning. Vi håller tillsammans beredskap i skift, dygnet runt, alla dagar i veckan, hela året. Du har normalt beredskap var fjärde vecka, men vi kan även hitta andra lösningar. För att hitta en lösning bör du dock bo eller arbeta i aktuellt närområde. Övningar och vidareutbildningar är andra uppgifter som ingår i tjänsten.

Räddningsvärnspersonal: När larmet går inställer du dig när du har möjlighet. Du har ingen beredskap i denna tjänst.

Kvalifikationer

När du söker till vår organisation finns inga krav på tidigare yrkeskunskap som brandman utan den utbildning som krävs får du av oss under anställningen. I rekryteringen ser vi istället efter olika kvaliteter och personliga egenskaper som är viktiga i det komplexa arbetet som brandman. Social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande är några av de egenskaper vi värdesätter högt och behöver i en grupp.

Du måste ha B-körkort samt goda kunskaper i svenska. Andra språkkunskaper är också en tillgång. Om du inte redan har C-körkort kommer du i takt med organisationens behov att få ta C-körkort där du får utgifterna betalda.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen anordnar vi en testdag där du får genomgå olika arbetsrelaterade tester samt en intervju. Du kommer också att genomgå en läkarundersökning. Din huvudarbetsgivare måste även ge sitt godkännande till att du tar tjänst hos oss. Som brandman blir du krigsplacerad lokalt vid höjd beredskap.

När du antagits får du en tre veckor lång grundutbildning av oss och kan därefter gå i tjänst som brandman eller räddningsvärnspersonal. Under utbildningen avlönas du av oss. Under de första åren som brandman ges du också möjlighet till fortsatt utbildning på en Räddningsskola. Under anställningen genomförs även kontinuerlig fortbildning genom övningar.

Du kan söka till Skövde, Mariestad, Hova, Gullspång, Karlsborg, Hjo, Tibro, Töreboda, Timmersdala, Borgunda, Undenäs.

Anställningens omfattning

I samband med att vi har rekryteringsbehov kan du komma att bli kontaktad. Din ansökan sparas i två år. Du kan när som helst meddela att du vill få din ansökan raderad.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A889130 - 2

Gör ansökan

Övrigt

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.