jobb just nu!

Brandingenjör till Funktion myndighet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höglandets räddningstjänstförbund (HRF) jobbar för en trygg och säker miljö för närmare 60 000 invånare i Vetlanda och Nässjö kommuner och vi har också ett nära samarbete med Sävsjö kommun. Vi är 225 medarbetare och vi har brandstationer på elva olika orter. Det mesta av vår tid lägger vi på förebyggande arbete och att utveckla verksamheten för att minska antalet olyckor och tillbud. Självklart har vi också en operativ verksamhet där vi övar och åker på insatser. Inom förbundet finns fem funktioner och som brandingenjör kommer du att tillhöra Funktionen myndighet. Höglandets räddningstjänstförbund deltar också i RäddSam F som är en samverkan mellan räddningstjänsterna i Jönköpings län, Ydre kommun i Östergötland och SOS alarm.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir varierande och du kommer att arbeta i ett brett område med både förebyggande och operativa arbetsuppgifter. Det innebär bland annat tillsyn enligt lag om skydd mot olyckor samt hantering av tillstånd enligt lag om brandfarlig och explosiv vara. Du kommer även att arbeta inom Funktionen stöd till insats som ansvarar för den operativa verksamheten. Där får du vara en viktig del i insatsplaneringen samt delta i att följa upp händelserna i en lärandegrupp.
Tillsammans med övriga medarbetare inom Funktionen myndighet kommer du att vara delaktig i att hitta smartare arbetssätt och att hela tiden kvalitetssäkra myndighetsutövningen och delar inom den operativa verksamheten. I tjänsten ingår också ett operativt uppdrag inom förbundet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad brandingenjör och som genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (MSB). Du är van vid att driva processer med gott resultat
samtidigt som du är bekväm med att samarbeta i både stora och små grupper. Kommunikation är en central del i ditt arbete och därför är det viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt i både tal och skrift. Du har lätt för att anpassa dig och möta människor i olika situationer och förmår att tänka klart även i pressade lägen. Tjänsten kan komma ifråga för säkerhetsklassning.
.
Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, helst från kommunal räddningstjänst.

Anställningens omfattning

Startdatum enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A963273/2020

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Förmåner
Du har tillgång till nya, fräscha gym på arbetsplatsen, både på och utanför arbetstid. Några gånger i veckan har vi möjlighet att nyttja simhall och idrottshall. Alla som söker jobb hos oss måste genomgå test där vi kontrollerar din kondition. Sist men inte minst får du trevliga kollegor
Du kan även gå in på vår webbplats www.raddningstjansten.com och läsa mer om Höglandets Räddningstjänstförbund. Följ oss gärna på Face Book för att hålla dig uppdaterad om våra lediga tjänster och annan information.