Bokningskoordinator 75 % (visstid)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Till avdelningen Publika möten i Stockholm söker vi nu en bokningskoordinator på deltid om 75 % under 18 månader. Vi vänder oss till dig som har fokus på besökaren och som trivs lika bra med att arbeta självständigt som i team och som gärna har ett intresse för kultur i bred bemärkelse. Tjänsten är en visstidsanställning.

Arbetsuppgifter

I rollen som bokningskoordinator är du ett administrativt stöd till kollegor inom den pedagogiska verksamheten i planering och i att publicera samt följa upp bokningsläget för skolprogram i framförallt vårt webbokningsverktyg. Utöver att hantera bokningar av skolprogram, ingår även arbetsuppgifter såsom att hantera visningsförfrågningar från allmänheten, exempelvis från föreningsliv eller företag. Som bokningskoordinator ingår också att hantera bokningar gällande konferensförfrågningar och andra typer av lokaluthyrningar, exempelvis för filminspelning, fotografering, etc., samt viss införsäljning av konferenser.

I rollen inkluderas arbete med att strukturera upp nuvarande processer, utveckla och införa effektiviserande rutiner. Arbetet innefattar att kvalitetssäkra så att inga krockar uppstår, tillsammans med ansvarig chef resurssätta för att kunna genomföra skolprogram, visningar och konferenser, sälja in erbjudanden, följa upp och föra statistik. För tjänsten krävs ett helhetsperspektiv gällande all bokningsverksamhet för grupper.

Som bokningskoordinator kommer du framförallt att arbeta nära kollegor inom värdskap, teknik, den pedagogiska verksamheten samt med myndighetens ekonomifunktion. Detta är en nyinrättad tjänst inom myndigheten. Du rapporterar till chefen för Publika möten i Stockholm. Tjänsteresor till Göteborg kommer att förekomma.

Kvalifikationer

Skall-krav, formella
• Avslutad gymnasieexamen
• Flerårig arbetslivserfarenhet från bokningsadministrativt arbete
• Erfarenhet från utvecklingsarbete gällande hantering av bokningar
• Erfarenhet av försäljning gentemot grupper
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Skall-krav, personliga egenskaper
• Du är en resultatorienterad person som uppmärksammar och tar tag i olösta problem
• Du har förmåga att initiera, driva och följa upp utvecklingen av sälj- och bokningsprocesser
• Du är bra på att samarbeta genom att hjälpa till på det sätt som krävs för att gruppen i sin helhet ska prestera
• Du har förmåga att anpassa dig och därmed arbeta konstruktivt under press och stress
• Du är en service-minded person

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper då dessa är en del av skall-kraven.

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning, som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten
• Kunskap i fler språk än svenska och engelska, i tal och skrift

Anställningens omfattning

Tillträde snarast, efter överenskommelse med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid.
Visstid 18 månader. Deltid 75 %.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   Dnr 137/2022-2.2.1

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.