jobb just nu!

Bohus Räddningstjänstförbund söker brandmän till sommarvikariat 2021

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bohus Räddningstjänstförbund bildades 1 januari 2013 och består av en heltidsstation i Kungälv och fyra RiB-stationer placerade i Kode, Marstrand, Nol och Surte.
I de två medlemskommunerna, Ale och Kungälv, bor sammanlagt drygt 75 000 invånare och kommunerna är i ett expansivt utvecklingsskede.

Arbetsuppgifter

Som brandman hos oss arbetar du brett och inom hela förbundets uppdrag. Du arbetar självständigt men också i grupp med olika arbetsuppgifter inom räddningstjänstens skadeförebyggande och skadeavhjälpande arbete. Det är en självklarhet att du vill vara med och medverka för att skapa en trygg och säker miljö för invånarna i våra kommuner.
Du kommer bland annat att arbeta med räddningsinsats vid olyckor, skadeförebyggande och utbildningsarbete, trygghetsskapande åtgärder, delta i projekt och samverka med andra organisationer och myndigheter för att bidra till Bohus Räddningstjänstförbund utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som antingen har genomgått minst två terminer på SMO-utbildningen sommaren 2021 eller har som lägst MSB:s grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap/räddningsinsats.
Du ska också ha:
- Körkort, klass B
- Datorvana
- Godkänd rökdykarstatus enligt gällande policy ang. fysiska grundkrav för anställda i utryckningstjänst
- Intyg på godkänt rullbandstest för nyanställning (åldersrelaterat 4,55,6 km/tim på 8 graders lutning), max 6 månader gammalt.
- Intyg på godkänt simprov Guldbojen, max 1 år gammalt

Giltiga intyg för rullbanstest och simprov Guldbojen bifogas vid ansökan. Endast fullständiga ansökningar kommer att beaktas.

Intyg på godkänd läkarundersökning enligt AFS 2005:6, ombesörjes av Bohus Räddningstjänstförbund

Som person är du drivande, självgående, initiativrik och har förmågan att fatta beslut och vara trygg i dessa. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara duktig på att strukturera och planera ditt arbete.
Du ser det som en självklarhet med ett gott bemötande och möter varje individ både internt och externt på ett lyhört sätt då du kommer i din vardag möte människor som kommer befinna sig i olika typer av situationer. Du är även van vid att uttrycka dig väl både i tal och skrift.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-05-03

Tidsbegränsad till: 2021-08-31

3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A987558

Gör ansökan

Övrigt

Intervju och testdag kommer att genomföras av de som bedöms som lämpligast i urvalsprocessen, endast fullständiga ansökningar kommer att beaktas.

Inför anställning får du genomgå medicinsk kontroll, göra rullbandstest och alkohol- och drogtest. Erbjudande om anställning sker under förutsättning att dessa är godkända
Vi kommer att kalla lämpliga sökande till en testdag v.11 2021.