jobb just nu!

Bli en i vårt team! Vi söker en fysioterapeut till habiliteringen, vuxen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Nu söker vi dig som vill arbeta som fysioterapeut på habiliteringen, vuxen i Växjö. På habiliteringen, vuxen kommer du att möta personer med bestående och omfattande funktionshinder, medfödda eller tidigt förvärvade. I personkretsen ingår personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism, rörelsehinder och hjärnskador.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med och ge insatser ur ett helhetsperspektiv med patienten i centrum?
Bedömning, behandling/träning både individuellt och i grupp, och nätverkskontakter, hos oss får du ett stimulerande arbete med en blandning av olika uppgifter i olika miljöer.
Ditt arbete innebär att vägleda den funktionsnedsatte att i möjligaste mån upprätthålla fysiska funktioner, hitta strategier för optimal rörelseförmåga, öka självständigheten i vardagen samt förbättra levnadsvanor beträffande fysisk aktivitet, stresshantering, sömn och matvanor.

Som fysioterapeut arbetar du i huvudsak konsultativt i nätverket kring patienten. Målet är att göra nätverket delaktigt i t ex självträning, fysiska aktiviteter och fritid och på så sätt tillgodose patientens behov och öka möjligheterna till aktivitet.
Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team, men samtidigt tillhöra en fysioterapeutgrupp som har regelbundna möten. Som ny medarbetare hos oss får du en erfaren mentor och handledare.

I vår organisation är din utveckling viktig, både genom en bra introduktion och genom vidareutbildning. Vi har en stor och stabil organisation i ryggen. Inte bara inom habiliteringen, utan hela Region Kronoberg. Det ger trygghet och öppnar möjligheter för din utveckling och karriär. Om du funderar på att flytta hit erbjuder vi dig inflyttarservice, det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i Kronoberg. Läs mer om det och våra andra förmåner här: https://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/formaner/

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, med intresse för habilitering. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap i diagnostisering av neuromuskuloskeletala och rörelserelaterade problem samt i Basal Kroppskännedom.

Som person behöver du vara flexibel och kunna arbeta självständigt med bedömning och behandling. För att lyckas och trivas i rollen som fysioterapeut krävs även att du är öppen, lyhörd och har lätt för att ta nya kontakter eftersom arbetet innebär samverkan både internt och externt.

Vi vill att du är drivande, strukturerad och trivs med att arbeta konsultativt. Du ska ha en god pedagogisk förmåga och känna dig trygg i att prata inför en grupp.
Sist men inte minst är du en person som vill patientens bästa och är en bra arbetskamrat som bidrar till en god arbetsmiljö.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   PVR 117/20

Gör ansökan

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.