jobb just nu!

Biträdande stadsantikvarie till Helsingborgs museer

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer, Dunkers kulturhus, Kulturstöd och utveckling. Tillsammans stöds de av gemensamma verksamheter för teknik, kommunikation och marknadsföring samt Styr och stöd, en central funktion för administration, ekonomi och HR.

Kulturmagasinet är en avdelning som tillsammans med Fredriksdal museer och trädgårdar utgör Helsingborgs museer. Men kulturmagasinet är också en byggnad som innehåller bland annat 4000 kvm magasin och konserveringsateljéer samt andra lokaler med fokus på att skapa den bästa förvaltningen av Helsingborgs museers samling. Samlingen består av ca 200 000 föremål och 1,5 miljoner fotografier samt negativ. Den består av allt från konst och kulturhistoria till naturhistoria och arkeologiska föremål.

Nu söker vi en biträdande stadsantikvarie till Kulturmagasinet/Helsingborgs museer!

Arbetsuppgifter

Som biträdande stadsantikvarie bistår du stadsantikvarien med att ansvara för Helsingborgs stads kulturmiljövård över förvaltningsgränserna. Du kommer att arbeta med bygglov, stadsplaner och miljöfrågor, men också med utåtriktad verksamhet med inriktning på praktisk byggnadsvård. Målsättningen med tjänsten är att på ett kompetent och kommunikativt sätt lyfta in kulturmiljöfrågor i samhällsplaneringen för att uppnå de nationella kulturmiljömålen. Tillsammans med stadsantikvarien ska du vara kommunens ansikte utåt som kulturhistoriskt sakkunnig i olika sammanhang.

I arbetsuppgifterna ingår remisshantering av bygg- och rivningslov samt planärenden, arbete med framtagande av planeringsunderlag, utredningar samt rådgivning om byggnadsvård till allmänhet och fastighetsägare. I arbetet ingår också att delta i Kulturmagasinets verksamhet, såsom att bidra till utvecklingen av museets kulturbyggnader inklusive förmedling av praktisk byggnadsvård för besökare och med fokus på kulturmiljöfrågor samla in, utveckla, och tillgängliggöra ny kunskap bland annat via webb och hemsidor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning som byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie eller arkitekt med inriktning på byggnadsvård och arkitekturhistoria eller motsvarande. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som byggnadsantikvarie samt erfarenhet av kunskapsförmedling.

Det är viktigt att du har erfarenhet av hantering av kulturmiljöfrågor i fysisk planering och remisshantering för till exempel bygglov och detaljplaner. Det är också viktigt att du har en god IT-vana och erfarenhet av ritläsning. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning och erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation med förståelse för ärendegång och beslutsvägar.

Vi söker dig som är en stabil och lyhörd person som är van att arbeta självständigt och fatta snabba beslut. Du förstår vikten av att både ge god service samt av att öka förståelsen för kulturvärdena, och där du har integritet nog att hävda kulturvärden inför/i dialog med andra förvaltningar, invånare och fastighetsägare. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt med förmågan att framföra kunskaper på ett tydligt vis, samt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Du har en god samarbetsförmåga, lätt att skapa nya kontakter samt visar driv och tydlighet i arbete med andra, i exempelvis olika projekt eller andra samarbeten. Du har även lätt för att skapa goda nätverk både inom och utanför den egna arbetsplatsen. Du är en analytisk och strukturerad person som har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och krav.

Körkort med B-behörighet är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C29258

Gör ansökan

Övrigt

Helg- och kvällsarbete kan förkomma i tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.