jobb just nu!

Biomedicinsk analytiker/sjuksköterska till Blodcentralen i Malmö och Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KIT), bedriver verksamhet på tio sjukhus i Skåne och har drygt 200 medarbetare. Verksamheten ansvarar för laboratorieverksamheten inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin och transplantation, samt blodgivning i Skåne. KIT har ett uppdrag att förse sjukvården i Region Skåne med blodkomponenter av hög kvalitet för att kunna bedriva modern sjukvård vad gäller akuta och kroniska tillstånd. Vi arbetar aktivt med utveckling enligt Modern Sjukvårdsledning, ett arbetssätt för att skapa en konkurrenskraftig verksamhet anpassad till sjukvårdens framtida behov. Verksamheten är ackrediterad och vissa delar av verksamheten är centraliserad till Lund. Vi är organiserade i processer med enhetschef, medicinskt ansvarig och processledare i nära samarbete.

Vår verksamhet befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas med många spännande projekt. Vi är cirka 30 personer på enheterna blodgivning Lund och Malmö. Vi ligger placerade centralt i fräscha lokaler nära flödet av människor.

Arbetsuppgifter

Vi söker 4 personer till tillsvidaretjänster med tillträde enligt överenskommelse. Dina arbetstider är förlagda vardagar på dag-och kvällstid samt 3 lördagspass/12 veckor
Vi har planerad regional utbildningsdag varje höst för övervägande personal samt skickar mindre grupp på utbildningsdagar 2gånger per år till Linköping/ Huddinge.
Vi har även andra utbildningar i blodgivningsbefrämjande arbete och samtalsteknik med mera.

Som biomedicinsk analytiker/sjuksköterska är dina arbetsuppgifter varierade och utgörs bland annat av arbete med blodgivare, mottagningsarbete och godkännande av blodgivare inför blodgivning. Du ansvarar även för blodgivning samt övervakning av givarens allmäntillstånd under och strax efter blodgivning. Placeringen är antingen Lund eller Malmö med det ingår rotation i tjänsten mellan orterna.
Rekrytering av nya blodgivare till vår verksamhet är av stor betydelse och vi ser självklart ett intresse från dig att delta i olika events/marknadsföringskampanjer och att se det personliga mötet med nya möjliga blodgivare som en utmaning och positiv del av jobbet.

Du deltar även i verksamhetsutveckling samt i handledning och utbildning av studenter och nya kolleger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Legitimerad Biomedicinsk analytiker och/eller sjuksköterska och som är intresserad av att arbeta med blodgivare. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel, kommunikativ och serviceinriktad.
Meriterat är om du tidigare arbetat inom blodcentral eller liknande verksamhet.

Du är delaktig och bidrar till ett gott socialt arbetsmiljöklimat. Vi jobbar med feedback och vikten att vi alla tar ansvar för vår trivsel på jobbet. Vi utgår från våra teamlöfte/servicelöfte och vi skaffar oss en bra dag!

Stämmer detta in på dig så tveka inte att sök till oss. Vi ser fram emot din ansökan.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och välkomnar därför din ansökan redan idag!

Ansökan

Referensnummer:   A956924

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Medicinsk service, med cirka 2 000 medarbetare, möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.