Biblioteksassistent – bibliotekarie

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Gillar du litteratur, kunskap och språk? Är du social och har en känsla för service? Vi söker dig som vill förstärka vårt team året ut!

Är du flexibel och gillar att lära dig nya saker? Hos oss jobbar du med varierande arbetsuppgifter. En stor del av ditt arbete gör du vid lånedisken, där du välkomnar och servar våra låntagare.

Dina arbetsuppgifter är bland annat:

• dagligt underhåll av biblioteket

• bokuppsättning

• att hjälpa till med digitala utskrifter och kopiering

Du kommer också att assistera vår barnbibliotekarie som arbetar mot barn i åldrarna 0-6 år, och en dag i veckan jobbar du i vår bokbuss.

Som person vill vi att du är social, noggrann och att du har lätt för att både samarbeta och jobba självständigt. För att passa för tjänsten behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du även kan fler språk.

Vårt krav är att du har minst gymnasiekompetens, men vi ser gärna att du har utbildning inom området. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete inom kultur och service.

Urval och intervjuer hålls löpande så vänta inte med din ansökan.

Tjänsten är ett vikariat från 1 juli, eller enligt överenskommelse till och med 31 december 2024.

Dina arbetstider varierar, men du kommer inte att vara schemalagd på helger. Omfattningen är mellan 80 och 100 procent, utefter vad vi kommer överens om.

Vi vill att du som är anställd hos oss ska må bra, både på och utanför jobbet. Därför har du bland annat tillgång till friskvårdsbidrag, fria bad och rabatt på massage.

Läs mer om våra förmåner: https://jobb.vetlanda.se/jobb/formaner

Gemensamt bidrar vi till mångfald där allas olikheter värdesätts. För att lyckas lär vi av varandra. Tillsammans är vi Vetlanda kommun.

Kvalifikationer

• Du har avslutad gymnasieutbildning, med godkända betyg.

• Det är meriterande med yrkeserfarenhet från kultur eller service.

• Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-07-01

Tidsbegränsad till: 2024-12-31

• Tillträde: 1 juli, eller enligt överenskommelse.

• Urval och intervjuer hålls löpande.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1286123

Gör ansökan

Anställning

• Dagtid.

• Kvällstid.

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv.
I Vetlanda kommun jobbar vi utifrån kärnvärdena glädje, mod, respekt och tillsammans, en värdegrund som genomsyrar hela organisationen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.