jobb just nu!

Bibliotekarie, vikariat, 100%

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.seBli en samhällsbyggare! Jobba i huvuduppdrag Samhälle! Var med oss när vi långsiktigt formar en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Huvuduppdrag Samhälle arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, kultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Vi är ca 350 medarbetare som totalt omsätter 500 miljoner kronor i ett hundratal pågående projekt inom våra olika områden. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör.

Ängelholms bibliotek består av ett stadsbibliotek och nio närbibliotek. Stadsbiblioteket kommer under 2020 att byggas om och verksamhet kommer att hållas i bra tillfälliga lokaler. Biblioteken i Ängelholm är under 2020 också inne i en omorganiserings-process där utveckling av innovativ och hållbar verksamhet är ledord. I nuläget är verksamheten indelade i tre team: Barn, Vuxna och Support. Detta vikariat erbjuder en spännande möjlighet att tillsammans med trevliga och engagerade kollegor vara med och utveckla en framåtblickande folkbiblioteksverksamhet.


Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett av biblioteken i Ängelholms biblioteksteam. Samarbete är mycket viktigt och kräver att du är flexibel och vill arbeta utåtriktat och uppsökande. Du initierar gärna kontakter och tycker att det är självklart att jobba tillsammans med både externa och interna samarbetspartners i olika former.
Du arbetar på stadsbiblioteketoch på Ströveltorps närbibliotek (integrerat folk-och skolbibliotek) enligt schema (schemalagd arbetstid på andra närbibliotek kan också förekomma). På Strövelstorps bibliotek kommer ansvar för skolbiblioteksuppgifter att ingå. Andra arbetsuppgifter på biblioteken kan komma att ingå i tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har kunskap om skolbibliotek och har kompetens inom media- och information.

Arbete med barn är meriterande.
Om du har varit med om förändrings- eller utvecklingsarbete på folkbibliotek är det meriterande.
Kunskaper om eller erfarenhet av att jobbat med digitala strategier på folkbibliotek är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person ska du ha intresse, fallenhet och kompetens för att alltid sätta besökaren i centrum. Om du har jobbat med barnperspektivet, barnets perspektiv och/eller barnkonventionen är det meriterande. Barn, ungdomar och andra målgrupper ska ges nya ingångar till läsning, berättelser, delaktighet i demokratifrågor och kreativitet. Du ska ge dem nya intressanta upplevelser, vara handlingskraftig och kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Förutom att du ska känna entusiasm och energi att arbeta med utåtriktade arbetsuppgifter ska du ha förmåga att se vad som behövs för att ett gott samarbete ska utvecklas.

Körkort - B är önskvärt.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-05-31

15 januari eller enligt överenskommelse.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A915370

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan så snart du kan.