jobb just nu!

Bellevue särskilda boende söker Aktivitetsledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Bellevue särskilda boende består av 58 enrumslägenheter med varierande storlek och utseende. Boendet ligger i två plan och är beläget norr om centrum i ett idylliskt vackert område. Bellevue har en stor trädgård som är anlagd med bra promenadstråk, där alla sinnen hos besökaren ska stimuleras, utan trafik runt hela huset.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som önskar arbeta som Aktivitetsledare inom Hälsa, Vård och Omsorg i Ystads Kommun. Detta är en tjänst som kräver att du är serviceinriktad, ansvarstagande och sätter brukaren i fokus samtidigt som du arbetar utifrån vår värdegrund.

Tjänsten som är ett vikariat innebär att du arbetar som Aktivitetsledare på Bellevue särskilda boende och kan innebära bl.a. följande arbetsuppgifter;

- Boka och anordna aktiviteter för de boende
- Samarbeta och vara delaktig med frivilligorganisationer samt studieförbund
- Förberedelse inför aktiviteter
- Vara behjälplig vid lättare praktiska göromål

Som Aktivitetsledare arbetar du med fokus på brukarens välmående genom social samvaro, fysisk rörelse, intellektuell stimulans, kultur och hantverk. Syftet är att skapa och bibehålla sociala kontakter samt att genom ett aktivare liv befrämja hälsan. Aktivitetsledarens ansvar är att planera och genomföra aktiviteter efter behov och önskemål från brukare.

Kvalifikationer

Du har god kännedom inom området och har både praktiska och teoretiska kunskaper från Hälsa, Vård och Omsorg. Vi ser gärna att du är utbildad äldrepedagog, aktivitetsledare eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som person är du ödmjuk, flexibel och ansvarsfull. Det är ett självständigt arbete som kräver att man har förmågan att både planera och prioritera. Du är bekväm med att tala inför grupp och är stresstålig. Du har genom tidigare erfarenhet lärt dig vikten av ett gott bemötande.

Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vårt arbete och söker därför dig som brinner för att göra skillnad för andra och vill vara med och påverka samt förbättra för våra brukare.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2018-09-24

Tidsbegränsad till: 2019-01-27

Urval sker löpande
75%
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   281.18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.