jobb just nu!

Barnsköterskor/Undersköterskor, natt, Specialistvårdsavdelning barn i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomsmedicinavdelning 61 ger högspecialiserad vård till svårt sjuka barn med blandade medicinska diagnoser som till exempel sepsis, ketoacidos och patienter med thoraxdrän, som ofta insjuknat akut. Avdelningen tillhör verksamhetsområde barnmedicin och ligger i direkt anslutning till barnakuten i Lund. Efter en tid med alltför högt tempo gör avdelningen en nystart och börjar med att lägga en stabil grund. Målet är att alla ska känna sig trygga i sina roller. I nuläget har avdelningen tre vårdplatser och successivt kommer vi att öppna upp fler platser. Målet är att också ha ett intermediärvårdsrum för de allra sjukaste barnen.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska/barnsköterska jobbar du alltid i par med en sjuksköterska. I och med nystarten kommer alla medarbetare att ha en del av sin arbetstid avsatt till planerad kompetensutveckling, hospitering och reflektion med mera. Det gäller även personal som jobbar natt.

- Som ett led i nystarten anställer vi en specialistsjuksköterska som ska introducera nya kollegor, vara mentor och ge handledning. Specialistsjuksköterskan finns där för att ge råd och trygghet så att alla kan utvecklas i sina roller. Hen kommer också att driva den planerade kompetensutvecklingen, tillsammans med enhetschefen och vår avdelningsläkare Maria Mossberg, berättar Nanna Bakteman, enhetschef.

Alla nyanställda undersköterskor/barnsköterskor får en individuellt planerad introduktion med bredvidgång på 4-6 veckor.

Varför ska man välja avdelning 61?

- För att vi är en liten arbetsplats där man får vara med och påverka. Du får vara med från början när vi bygger upp avdelningen igen. Den som söker bör vara intresserad både av egen utveckling och av att ta hand om svårt sjuka barn. Hen ska tycka om det akuta. Och så får man så mycket glädje av barnen. Man får väldigt fin kontakt med både barn och föräldrar, berättar Malin, sjuksköterska.

- Vi har alltid haft bra stämning, men nu har vi gemensamma mål och en gemensam vision att jobba mot. Vi har ledningen och verksamheterna runt omkring med oss och tror verkligen att vi har möjlighet att skapa något bra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnsköterska alternativt undersköterska. Vi ser gärna att din utbildning har inriktning barnsjukvård. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Har du tidigare aktuell erfarenhet av arbete inom barnsjukvård på barnavdelning ser vi det som meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, såsom ett genuint intresse för barnsjukvård.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att hållas redan under annonseringstiden. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan

Referensnummer:   A834283

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Nattjänstgöring.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.