jobb just nu!

Barnsjuksköterska med specialfunktion, Specialistvårdsavdelning för barn Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomsmedicinavdelning 61 ger högspecialiserad vård till svårt sjuka barn med blandade medicinska diagnoser som till exempel sepsis, ketoacidos och patienter med thoraxdrän, som ofta insjuknat akut. Avdelningen tillhör verksamhetsområde barnmedicin och ligger i direkt anslutning till barnakuten i Lund. Efter en tid med alltför högt tempo gör avdelningen en nystart och börjar med att lägga en stabil grund. Målet är att alla ska känna sig trygga i sina roller. I nuläget har avdelningen tre vårdplatser och successivt kommer vi att öppna upp fler platser. Målet är att också ha ett intermediärvårdsrum för de allra sjukaste barnen.

Arbetsuppgifter

- Nu söker vi dig specialistsjuksköterska som dagtid måndag-fredag vill introducera nya sjuksköterskekollegor, vara mentor och ge handledning. Med dina kunskaper ger du dina kollegor råd och trygghet så att de kan utvecklas i sin roll. Du är också med och driver den planerade kompetensutvecklingen, både för enskilda medarbetare och för avdelningen. Det gör du tillsammans med enhetschefen och vår avdelningsläkare Maria Mossberg, berättar Nanna Bakteman, enhetschef.

I och med nystarten kommer alla medarbetare att ha en del av sin arbetstid avsatt till planerad kompetensutveckling, hospitering och reflektion med mera.

- Vi har alltid haft bra stämning, och nu har vi gemensamma mål och en gemensam vision att jobba mot. Vi har ledningen och verksamheterna runt omkring med oss och tror verkligen att vi har möjlighet att skapa något bra, säger Malin, sjuksköterska.

Varför ska man välja avdelning 61?

- För att vi är en liten arbetsplats där man får vara med och påverka. Du får vara med från början när vi bygger upp avdelningen igen. Den som söker bör vara intresserad både av egen utveckling och av att ta hand om svårt sjuka barn. Hen ska tycka om den akuta processen. Och så får man så mycket glädje av barnen. Vi får väldigt fin kontakt med både barn och föräldrar, berättar Malin.

Kvalifikationer

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som gillar att ta initiativ och som både är flexibel och noggrann. Vi är en verksamhet med stark teamkänsla och tror att du också är en person som trivs med ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därtill är du vidareutbildad barnsjuksköterska.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vår arbetsplats präglas av respekt för människan och ständiga förbättringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras vid eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A833471

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.