jobb just nu!

Avdelningschef till medicinkliniken Ljungby

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ljungby lasarett är det lilla sjukhuset med den familjära stämningen. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar.

På medicinkliniken i Ljungby är vi cirka 150 medarbetare som arbetar tillsammans för patienternas bästa. Vi har den lilla klinikens fördelar med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka vår arbetsvardag. Vi som jobbar här är stolta över vår klinik! Vi har en fin gemenskap där vi trivs tillsammans och jobbar över avdelningsgränserna.

Till vårdavdelning 3 söker vi nu en avdelningschef. På denna avdelning vårdar vi patienter med internmedicinska åkommor. Vi har för närvarande 13 vårdplatser varav 3 HIA-platser. Till avdelningen hör även medicinsk dagsjukvård och hjärtmottagning. Här arbetar ca 35 sjuksköterskor och undersköterskor som du kommer att vara närmsta chef för.

Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare – helhet, tillit och tydlighet. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. Du är tillgänglig, har ett coachande förhållningssätt och har tillit till dina medarbetare.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef kommer du att ha ett nära samarbete med dina avdelningschefskollegor inom klinikens samtliga enheter. Ni ingår tillsammans med verksamhetschef och biträdande verksamhetschef i klinikens ledningsgrupp, där ni tillsammans aktivt arbetar med att utveckla och leda verksamheten mot uppsatta mål.

Som avdelningschef är du den som leder den dagliga operativa verksamheten och ansvarar för att uppnå en god arbetsmiljö på avdelningen. Du har personalansvar för avdelningens medarbetare och budgetansvar för avdelningen.

Kvalifikationer

Som ledare söker vi dig som kan skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och nå ett bra resultat. Du har förmågan att samarbeta med personer på olika nivåer i organisationen och du har lätt för att etablera förtroende hos andra. Du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer och du ser att alla har ett delat ansvar i att uppnå verksamhetens mål. Du ser till helheten och kan prioritera utifrån klinikens bästa. Som chef är du även medveten om dina styrkor och svagheter och kan dra lärdom av dina erfarenheter.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat som chef och har en vårdbakgrund.

Vi tillämpar personlighets- och problemlösningstester som underlag till urvalet och som till största del avgör vilka som går vidare i processen.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Du får en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett tidsbegränsat förordnande om 4 år som avdelningschef.

Ansökan

Referensnummer:   SHV 157/19

Gör ansökan

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.