jobb just nu!

Avdelningschef Gata Park Alingsås kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Samhällsbyggnadsnämnden är den kommunala nämnd som politiskt ansvarar för att förverkliga Vision 2040, Flerårsstrategin, Tillväxtprogrammet och översiktsplanen om var och hur Alingsås kommunen ska växa fysiskt på ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart sätt med en uttalad tillväxtambition. Samhällsbyggnadskontorets uppdrag är att förverkliga den politiska viljeinriktningen och vi behöver nu förstärka vårt lag av utvecklingsorienterade moderna ledare. Vill du ta ansvar för att leda, driva och utveckla alingsåsarnas gemensamma vardagsrum? Vill du med ditt ledarskap och strategiska tänk bidra till att skapa goda förutsättningar för den framtida småstaden? Då kan jobbet som Gatu- och parkchef hos oss vara något för dig!

Arbetsuppgifter

Gatu- och parkavdelningen ansvarar för att planera, anlägga, drifta och utveckla välfungerande och attraktiva offentliga gatu- och parkmiljöer. Alingsås kommun är en tillväxtkommun med flera exploateringsprojekt där du förväntas vara delaktig. Många investeringsprojekt planeras inom de kommande åren, flera exploateringsområden är under uppförande och ytterligare är på gång. Som avdelningschef leder du avdelningens arbete och har det övergripande ansvaret för avdelningens måluppfyllelse, personal, ekonomi samt kvalitets- och utvecklingsarbete. Du bär fullt verksamhets- ekonomi- och personalansvar för avdelningen och rapporterar till förvaltningschefen. Du leder genom och tillsammans med dina tre enhetschefer för trafik-, gatu- och parkenheten och 40 medarbetare.

Som avdelningschef ingår du i samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp och förväntas bidra till och ansvara för samhällsbyggnadskontorets gemensamma verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten är eftergymnasial teknisk utbildning samt minst fem års arbetslivserfarenhet av likande arbete på ledningsnivå. Eftersom samhällsbyggnadskontoret befinner sig i en stark förändringsfas förväntas du bidra med din kunskap och dina erfarenheter på denna förändringsresa. Det är därför meriterande om du har flerårig väldokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förändringsledning. Du är en van förhandlare och har ett väl utvecklat affärssinne.

Din ledarstil är tillitsbaserad med en stark tilltro till dina medarbetares förmåga. Du delegerar ansvar och befogenheter, uppmuntrar dina medarbetare att ta initiativ samtidigt som du inte är rädd för att fatta de beslut som krävs. Som person är du trygg i dig själv, prestigelös och har lätt för att samarbeta såväl internt som externt. Arbetet är självständigt varför det krävs att du har en god förmåga att planera, strukturera och leda verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett måste.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A913800

Gör ansökan

Övrigt

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.
Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.