jobb just nu!

Överläkare till Vuxenpsykiatriska mottagningen i Sölvesobrg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.

Vi söker dig som vill arbeta som psykiater i ett litet väl fungerande team på mottagningen i Sölvesborg. Teamet består av två läkare, psykologer, sjuksköterskor, kurator och sekreterare. Tillgång finns även till sjukgymnast och arbetsterapeut.
I Sölvesborg finns ett nära samarbete mellan mottagning, psykiatrins mellanvård, primärvård och kommunpsykiatri. Detta samarbete grundläggs av att vi lokalmässigt finns intill varandra. Utanför enheterna finns en rehabiliteringsträdgård där det bedrivs trädgårdsterapi. Forskning kring trädgårdsterapi bedrivs i samarbete med Lunds Universitet. Inom mottagningen finns även ett utredningsteam och väntetid till neuropsykiatrisk utredning ligger på tre månader.
Psykiatrin i Blekinge jobbar utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Den lilla förvaltningen ger dig stor möjligheter att vara med och påverka den framtida utvecklingen av vår verksamhet. Förvaltningen ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalitet och har därför en generös inställning till fortbildning och handledning. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge har ett upptagningsområde på ca 60.000 invånare fördelat på Sölvesborg, Olofström och Karlshamns kommun. Verksamhetsområdet består av mottagning och mellanvård i samtliga kommuner. På sjukhuset i Karlshamn finns dagpsykiatri samt psykiatrisk heldygnsvård med 12 vårdplatser. Heldygnsvård för observations- och intensivvård samt beroendevård finns i Karlskrona.

Arbetsuppgifter

Mottagningens uppdrag är förlagt måndag till fredag. Vi ser gärna att du arbetar heltid men är flexibla för andra lösningar. Tillsammans med teamet bidrar du med din psykiatriska kompetens i bedömning, utredning och behandling. Du kommer att medverka i utvecklingsarbete och delta i kollegiala träffar med alla läkare inom förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri. Som person är du intresserad av utveckling, tycker om att arbeta i team och har förmåga att samverka med både kollegor och andra aktörer utanför den egna verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A788502

Gör ansökan

Lön

Månadslön

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.