jobb just nu!

Överläkare till Rättspsykiatrin Skåne, Trelleborg och Hässleholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Rättspsykiatriskt centrum (RPC) är en del av verksamhetsområde Rättspsykiatri som ryms inom förvaltning Psykiatri och habilitering. Vi finns förutom i Trelleborg även i Malmö, Helsingborg och Hässleholm. Inom verksamhetsområdet bedrivs både sluten och öppenvård vilket ger oss en unik möjlighet att följa patienten över tid.

För att ge patienterna bästa möjliga vård har vi många professioner knutna till vår verksamhet. Våra uppdrag är tydliga och det finns väl beskrivet vad som ska ingå i patientens vård och hur det ska utföras. Vår verksamhet är ISO certifierad i både kvalitetsledningssystem och arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som överläkare ingår det att medverka i patienternas behandling och uppföljning, att samarbeta med övrig personal, administrativa uppgifter samt att delta i utvecklingsarbete inom enheten och på kliniken. Du kommer att arbeta teambaserat tillsammans med kollegor och övrig personal där läkarrollen har en central plats. En beredskapslinje finns för inneliggande patienter.

Våra patienter är huvudsakligen överlämnade för vård enligt LRV (Lagen om rättspsykiatrisk vård). Mediantiden i slutenvård är cirka tre år och i öppenvård cirka fem år. På grund av en kraftig ökning av dömda personer behöver vi öppna fler enheter för heldygnsvård. Vi börjar med att öppna ytterligare en enhet på Hässleholms sjukhus. Placeringen är tänkt i Hässleholm och Trelleborg. Möjlighet för dubbelspecialisering eller forskning kan finnas.

Läs mer om våra respektive verksamheter på https://vard.skane.se/psykiatri-skane/

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens inom psykiatri. För att vara behörig sökande krävs svensk läkarlegitimation och specialistkompetens. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som har ett stort intresse för psykiatri och som vill arbeta i Hässleholm eller Trelleborg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan sker elektroniskt. Bevis om läkarexamen och legitimation samt övriga handlingar som sökanden önskar åberopa lämnas vid intervju.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan

Referensnummer:   A959062

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.