jobb just nu!

Är du vår Kart- GIS ingenjör?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge är en expansiv kommun med över 50 000 invånare. Du finner det mesta i Borlänge, från skidåkning i Romme Alpin till shopping på Kupolen. Som arbetsgivare så representeras vi av ca 200 olika yrkesgrupper så det är ett stort spann av tjänster som vi levererar till borlängebon varje dag. https://www.youtube.com/watch?v=hJf50nESgns

I Borlänge kommun så är värdegrunden viktig, ett stort arbete har gjorts för att hitta en gemensam plattform för oss alla att stå på:
• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet
Dessa tre meningar ska vara en ledande kompass i vårt arbete, prägla de beslut vi tar och en påminnelse om vad det innebär att vara anställd hos oss. För att få en bakgrund och förklaring till värdegrunden så ber vi dig att avvara några minuter och se det här klippet: https://www.youtube.com/watch?v=1hNEZozBz38&feature=youtu.be

Bygg- och kartkontoret är en del av Borlänge kommuns samhällsbyggnadssektor och leds av mig - Lars Robertsson. Jag och mina medarbetare har vårt kontor i en kulturhistorisk byggnad vid Sveatorget i centrala Borlänge.

Som Kart/GIS-ingenjör hos oss blir du en viktig kugge i hjulet och del av en god gemenskap i en arbetsgrupp på totalt 20 personer. Vi är indelade i två huvudfunktioner; mät och kart/GIS samt bygglov/anmälan. En av våra nuvarande kartingenjörer kommer att flytta och nu letar vi efter en ersättare som vill bli en del av vårt team och hjälpa till att skapa Borlänges framtid genom att arbeta med och för borlängebon!
Borlänge kommun är en KFF-kommun som utför förrättningsförberedelser åt Lantmäteriet i de centrala delarna av kommunen.

De programvaror vi använder inom Mät- och Kartavdelningen är program från Sokigo, ArcGIS Desktop, FME, ArcGIS Enterprise, MapGuide, Espasystem och AutoCadMap 3D. Vi använder oss av Trimbles mätutrustning.

Under 2019 kommer vi också att uppgradera vårt nuvarande kartsystem till ett modernt system för mätning, beräkning och kartläggning, MBK.

Den tekniska utvecklingen inom området går fort och du kommer att medverka i arbetet med att utveckla och effektivisera verksamheten, hur tror du vi kan göra det på bästa sätt? Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete där du får vara med och forma Borlänges framtid!

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att ska ha god erfarenhet att arbeta med IT, databaser och olika typer av dataformat.
Du kommer också att framställa olika typer av kartprodukter. Det kan vara standardiserade produkter men också kundanpassade specialkartor. I samband med det kommer du också att anpassa geografiska data för olika verksamheter och behov.
Du kommer att ha kontakt med flera externa dataproducenter och anpassa och leverera data inom hela kommun-koncernen. I samband med det kommer du också att presentera och visa nyttan med GIS och geografisk IT.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet.
Du ska inneha B-körkort.
Meriterande är erfarenhet av kommunal geodetisk mätning.

Vad tror du? Är du den personen som jag och mina medarbetare letar efter? Är svaret Ja så ser jag fram emot att läsa din ansökan.

Lars Robertsson
Bygg- och kartchef

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A869216

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.