jobb just nu!

Nu söker vi en beteendevetare till intensiv hem rehabilitering!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eskilstuna kommun fortsätter sin satsning på rehabilitering!

Nu söker vi dig som:
- är utbildad beteendevetare eller socionom
- vill bidra till att brukarna ska kunna fortsätta leva ett självständigt och aktivt liv
- trivs och drivs av samarbete mellan olika professioner
- vill bidra med sin kunskap och erfarenhet i ett tvärprofessionellt team

Vi inom intensiv hem rehabilitering (IHR) är ett team som ger hemtjänstinsatser utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt till personer främst över 65 år. Tillsammans jobbar vi med brukaren under en begränsad tidsperiod och efter avslutad rehabiliteringsperiod erhåller brukaren insatser från ordinarie hemtjänst. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och nu också beteendevetare.

Vi erbjuder:
- Gedigen introduktion.
- Flextid med stor möjlighet att planera din arbetsdag.
- Friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.
- Möjlighet att gå ner i arbetstid genom löneväxling.

Vi utgår från moderna kontorslokaler på Eleonoragatan 18, cirka två kilometer från Eskilstuna centralstation/busstation.

Arbetsuppgifter

Inom IHR utgår vi från att förbättra brukarens totala hälsa, där hänsyn tas till brukarens hela livssituation. I din roll kommer ansvar och fokus främst att vara på den psykosociala hälsan och du kommer via motivationsarbete bidra till både beteendeförändringar och att brukaren når de individuellt uppsatta målen. Du kommer även att arbeta med att bygga upp trygghet samt stärka självkänslan hos brukaren. Stödsamtal förekommer också. Arbetet innebär även att ge stöd och information till anhöriga för att kunna ge brukaren förutsättningar att nå sina uppsatta mål.

Du kommer ingå i ett team där du är ensam i din profession. Teamet träffas regelbundet där ni diskuterar, planerar och samordnar respektive brukares insatser. Tillsammans jobbar vi utifrån vad brukarens individuella mål, i syfte att få ett så självständigt och aktivt liv som möjligt. I arbetet ingår dokumentation såsom journalföring samt kommunikation med andra berörda aktörer för respektive brukare.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:
- en högskoleexamen som beteendevetare eller socionom, minst 3 års utbildning
- kurser i samtalsmetodik
- erfarenhet av att arbeta med personer över 65 år
- god dokumentationsvana och datavana
- goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
- b-körkort och körvana.

Har du arbetserfarenhet av att hålla motiverande och eller stödjande samtal är det en fördel.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har ett genuint intresse av människor och deras mående. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket och där du har möjlighet till eget ansvar och att bidra till både organisationens och individens utveckling. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra professioner. Du är också trygg, stabil och van att arbeta självständigt. Som person är du strukturerad och kan skapa dig en helhetsbild. Andra framgångsfaktorer är din förmåga att se möjligheter och människors potential.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5291

Gör ansökan

Övrigt

Bifoga gärna ditt examensbetyg och bevis med ansökan.
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fem stabsenheter ekonomi, HR, kvalitet, utredning samt nämnd- och ledningskansli.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.