Enhetschef Hemsjukvården/HSL

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Socialförvaltningen i Askersunds kommun ansvarar för äldreomsorg, LSS- och omsorgsverksamheten, socialpsykiatri, verksamhet för ensamkommande flyktingbarn samt individ- och familjeomsorg.

Arbetsuppgifter

Är du vår nya enhetschef inom hemsjukvården? I hemsjukvården leder du sjuksköterskor, arbetsterapeuter och en hjälpmedelstekniker. Sjuksköterskorna arbetar dygnets alla timmar.

Vill du vara en del av att utveckla Askersunds äldreomsorg/funktionsstöd i ett spännande utvecklingsskede? Gillar du att arbeta tätt ihop med dina medarbetare och hitta lösningar och möjligheter och trivs med att vara chef? Då kan du vara rätt enhetschef för oss!

Som enhetschef har du ansvar för verksamhetsutveckling, personal, budget och arbetsmiljö för din enhet. I nära dialog med ledning och medarbetare ska du forma, utveckla och följa upp arbetet utifrån formulerade mål och uppdrag. Att samverka inom området, förvaltningen, kommunen i övrigt och med andra aktuella aktörer är en viktig del av ditt arbete. Du bevakar samhällsutveckling och att metoder och arbetssätt utgår från forskning, nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet. Du är underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med områdeschef och ytterligare 12 enhetschefer. Som deltagare i ledningsgruppen är du tillsammans med andra enhetschefer ansvarig för verksamhetsområdets utveckling.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid att du som chef skapar trygghet genom struktur, en öppen och tydlig kommunikation till kollegor och medarbetare samt ledning.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av chefsuppdrag är önskvärt. Vidareutbildning inom organisation och ledarskap är meriterande. Du förutsätts vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning i arbetet.

Du är modig, har integritet, och kan fatta egna beslut. Som person och ledare är du mål- och resultatorienterad och har en utvecklad social säkerhet med förmåga att läsa av och agera i olika sociala situationer. Du behöver vara förändringsbenägen och ha intresse samt förmåga att leda en verksamhet i utveckling.

Du är en tydlig kommunikatör med förmåga att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare, samtidigt som du är lyhörd för idéer och synpunkter från såväl medarbetare som uppdragsgivare. Du har mycket god förmåga till samarbete och har lätt för att skapa relationer.

Du kan prioritera och har god förmåga att fatta beslut. Du har vana och eller förståelse för att arbeta med ekonomisk effektivitet.

Datavana och förmåga att snabbt kunna ta till sig nya it-system är en förutsättning liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet och personlighets- och lämplighetstest kan bli aktuellt vid urvalet.

Vi vill att vård och omsorg ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningens omfattning

eller enl ök
Heltid

Ansökan

Referensnummer:   A1118860

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!