jobb just nu!

Gymnasierektor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Westerlundska gymnasiet har tolv nationella program, gymnasiesärskola samt introduktionsprogrammen. Skolan ligger i flera byggnader centralt i staden. Elevantalet är idag 1400 och antalet anställda är 190.
En ny samlad skolbyggnad för gymnasiet planeras och projektering inleds under våren 2020.

Arbetsuppgifter

Som rektor är ditt viktigaste uppdrag att fortsätta utvecklingen av kommunens gymnasieskola. Du gör det tillsammans med ett ledningsteam bestående av åtta personer. Du har ett övergripande kvalitets- och budgetansvar för gymnasiet och rapporterar till förvaltningschefen.

Du har personalansvar för enhetens sju biträdande rektorer, administrativ chef samt skolans elevhälsa. Som ledare ger du stöd och skapar förutsättningar för det pedagogiska ledarskapet.

Du leder skolans ledningsgrupp och ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp. Du företräder skolan i olika sammanhang gentemot andra förvaltningar och externa organisationer. I arbetsuppgiften ingår också att vara föredragande i nämnden.

Du, tillsammans med en arbetsledare på skolan, kommer att ha en stor del i byggnationen av den nya gymnasieskolan i kommunen som beräknas stå klar 2024.

Kvalifikationer

Pedagogisk examen på högskolenivå och genomgången rektorsutbildning.

Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som rektor. Du har erfarenhet av gymnasiet och Gy11. Du har kunskap om lagstiftning inom skolans område samt mycket goda kunskaper om systematiskt kvalitetsarbete.

Erfarenhet av att leda genom andra.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C36496

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.