Samordnare för Bransch-sfi

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvalls kommun står inför en stor omställning och kommunen behöver fler personer som arbetar inom offentlig sektor men även inom andra bristyrkesbranscher. Vi vet att det finns en grupp människor som idag har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden och att det beror delvis på bristande språkkunskaper.
Tillsammans med Samordningsförbundet, Arbetsmarknadstorget och Arbetsförmedlingen kommer vi i detta gemensamma projekt och med gemensamma resurser, starta upp det vi kommer att kalla Bransch-sfi.

Din arbetsplats kommer att vara Vuxenutbildningen i Sundsvall och du rapporterar och samarbetar med rektor för sfi och grundläggande sva. Enheten omfattar 15 medarbetare. Kollegialt lärande och den pedagogiska utvecklingen av undervisningen ligger högt på agendan. Vi har ökat måluppfyllelsen och minskat avbrotten väsentligt de senaste två åren, men vi vill se att fler elever komma vidare i sina studier, med en egen målbild där de ser att de kan nå en anställning inom rimlig tid.

Arbetsuppgifter

Som samordnare kommer du att fungera som den gemensamma kontaktytan mellan språkstudier och branscher, externt mot näringsliv och intern kommunal verksamhet. Du kommer att arbeta nära de elever som väljer att studera Bransch-sfi. Tillsammans planerar ni studierna och aktiviteter via elevens individuella studie- och utbildningsplan. Studierna på bransch-sfi är heldagstudier.

Du kommer att ha ett nära samarbete med sfi- och yrkeslärare. Du kommer också att samarbeta med de personer som kommer att möta våra elever på olika arbetsplatser.

I uppdraget ingår ett tydligt yrkesvägledande inslag dvs. att synliggöra arbetsmarknaden, skapa intresse och förståelse för vad man som elev tror sig vilja arbeta med, samt att påvisa vilka branscher som idag efterfrågar arbetskraft.

Projektet kommer också att vara ett utvecklingsarbete där framtagande av en modell för bransch-sfi ingår. Det innebär att du kommer att leda, utveckla och formalisera modellen för bransch-sfi i nära samarbete med rektor. Ambition är att starta upp bransch-Sfi inom vård och omsorg, barn och fritid, service och restaurang samt industri och logistik.

Du ska vara bekväm i att ta nya kontakter och att föra elevernas talan i dina kontakter med branscher. Kunna skapa en tilltro till att de elever som inte har det svenska språket som modersmål, är en tillgång för vårt samhälle och dess arbetsmarknad. Det är viktigt att branscherna är nyckeln till deras språkutveckling, kopplat till branschsvenska, genom att de tar emot dessa elever i olika sammanhang och arbetsplatser.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med Sfi eller Sva eller annan pedagogisk språklig erfarenhet som kan bedömas vara likvärdig. Du har erfarenhet av att samarbeta mot andra aktörer inom utbildning och arbetsmarknad eller arbetsmarknadsinsatser.

Meriterande:
• Erfarenhet av yrkesvägledning.
• Erfarenhet av att delta och bygga nätverk mellan olika aktörer.
• Erfarenhet av att ta fram utbildningsinsatser och säkerställa dessa i förhållande till skollag, kursplaner och förordningar.
• Erfarenhet från andra områden förutom utbildning där det yrkesvägledande momentet kommer att vara tongivande i uppdraget.
• B-körkort.

Goda språkkunskaper i svenska och engelska.
God vana att hantera Office-paketets olika delar.

Som person vill vi att du har en förmåga att strukturera och synliggöra uppdraget. Du är bekväm i samverkansarbete och det är viktigt att du trivs i en flexibel miljö där arbetssituation och innehåll växlar från dag till dag.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Projektanställning 1 år, möjlighet till förlängning.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   C164784

Gör ansökan

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.