jobb just nu!

Verksamhetschef renhållning och gata/park

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps Energi & Miljö AB (Temab), är ett kommunalägt bolag med cirka 55 anställda med det kommunala uppdraget av Tierps kommun att hantera det praktiska utförandet inom:
- VA, vatten och avlopp: vattenförsörjning, avloppsnät och reningsverk
- Renhållning: sophantering, avfall och återvinning
- Gata/park: snöröjning, sandning, väghållning, gatubelysning och skötsel av grönytor

I Temabs koncern ingår även Temab Fjärrvärme AB med sin verksamhet som omfattar värmeproduktion med distribution i Tierps kommun.

Läs mer om oss på https://temab.tierp.se.

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven och handlingskraftig chef för de två verksamhetsområdena gata/park och renhållning.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till vd. Du har ansvar för 20 medarbetare varav två är arbetsledare, en för respektive verksamhetsområde.

Inom verksamhetsområde renhållning arbetar du med drift- och utvecklingsfrågor för renhållnings- och återvinningsverksamhet. Verksamheten är tillståndsprövad och i ansvaret ingår uppföljning och rapportering mot gällande tillstånd. Utvecklingen inom området sker snabbt och du leder och utvecklar verksamheten i nära samarbete med ledningsgruppen och intressenter, utifrån lagstadgade krav och våra kunders förväntningar.

Inom verksamhetsområdet gata/park ansvarar du för skötsel av offentliga områden, samt drift och skötsel året runt av kommunala vägar. Verksamheten utförs i första hand på uppdrag från Tierps kommun, men även åt systerbolag i kommunkoncernen. Ditt ansvar är att tillsammans med arbetsledaren optimera och skapa en effektiv organisation. Att ständigt utmana och utveckla verksamheten är en självklarhet.

Du kommer att vara ansvarig för såväl strategiska investeringar som operativa frågor. Du har budget- och personalansvar för din verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ansvar för:
• Tillståndsfrågor
• Dialog med tillståndsmyndigheter
• Driva hållbarhetsfrågor och utveckla återbrukskonceptet
• Att utveckla återvinningscentralernas områden
• Renhållningsföreskrifter och renhållningsordningen
• Avfallsplaner, taxor med mera
• Planering och optimering av området gata/park
• Digitalisering av verksamheten
• Budget för din verksamhet
• Upphandlingar, avtalsfrågor och ekonomiska utredningar

Kvalifikationer

Uppdragets karaktär kräver en förmåga att sätta sig in i verksamheterna och att driva ett framåtriktat arbete där samarbete, förenkling och effektivitet är ledord. Vi söker dig som kommer från ett medelstort företag där företagskulturen innebär att människan är i fokus samt ett nära samarbete med samtliga medarbetare. Du har ett coachande arbetssätt.

För att lyckas i rollen bedömer vi att du är en utpräglad samarbetsperson med en god kommunikativ förmåga. Du har en god logisk/analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt där du är genuint intresserad av att förstå och kreativt utveckla den verksamhet du arbetar i. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du lockas av ett brett ansvarsområde, med både operativa och strategiska inslag. Du tycker om, och har troligtvis erfarenhet av, förändringsledning och att implementera nya processer och arbetssätt.

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande gärna med inriktning mot produktion, produktionsprocesser eller hållbarhet. Goda ledaregenskaper är viktiga och därför är det meriterande med flera års erfarenheter i ledande befattningar. Erfarenhet från liknande verksamhet är även det meriterande.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A967584

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.