Semestervikariat Biståndshandläggare SoL och LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hos oss i biståndsverksamheten arbetar cirka 40 medarbetare, vårt härliga gäng består av biståndshandläggare, bostadsanpassningshandläggare och administrativ handläggare. Uppdraget som biståndshandläggare kan vara tufft, därför är det viktigt att vi stöttar och finns där för varandra – vi tror starkt på att tillsammans kan vi överkomma alla hinder som dyker upp längs vägen. Vi är stolta över vår fina sammanhållning där vi har nära till humor och skratt och där det är viktigt för oss att vi är samspelta för att kunna ge det där lilla extra till våra Borlängebor.

Vi arbetar alla aktivt med värdegrundsarbetet via våra värdegrundsambassadörer, det är därför en självklarhet att den tilltalar även dig, den lyder:
• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Arbetsuppgifter

Verksamheten ansvarar för myndighetsutövning/biståndshandläggning för Borlängebor med olika former av funktionshinder. Ditt kärnuppdrag är att med Borlängebon i fokus utreda behov av insatser och fatta beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt följa upp beslutade insatser. Du inhämtar tillräckliga underlag för att göra en rättssäker biståndshandläggning och du kommer hålla i utredningssamtal med Borlängebor som befinner sig i olika livssituationer. Du kommer också ha en nära samverkan med Region Dalarna, försäkringskassan, skola och andra myndigheter som finns kopplade till uppdraget. Vi utgår ifrån arbetsmetoden IBIC (Individens behov i centrum) som stödjer och säkerställer att Borlängebon ges rätt stöd. Vårt mål inom verksamheten är en skyndsam och rättssäker handläggning där dokumentationen sker i verksamhetssystemet Lifecare. Verksamheten är indelad i olika team utifrån olika målgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen eller studerar till socionom alt. har utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha kunskap i att med lagstöd kunna dokumentera och fatta beslut i ärenden. Eftersom arbetet innefattar mycket dokumentation och möte med Borlängebor vill vi att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Behärskar du ytterligare språk utöver svenska, är utbildad inom IBIC, MI-samtal och socialrätt samt har tidigare arbetslivserfarenhet av biståndshandläggning och/eller myndighetsutövning anses det som meriterande.

Vi söker en social och utåtriktad person som med stor öppenhet möter våra Borlängebor. Du har förmåga att anpassa ditt förhållningssätt efter individens enskilda behov samtidigt som du är modig och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla både positiva och negativa beslut till berörda parter. Du är duktig på att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter. Du är en fena på att tänka lösningsfokuserat och analytiskt då du kommer att analysera en stor mängd underlag där du behöver kunna dra snabba slutsatser och fatta rätt beslut. Avslutningsvis är det viktigt att du är duktig på att samarbeta internt och externt och att du genuint vill vara med och bidra till en god samverkan mellan kollegor och chefer.

Tjänsten förutsätter att du har B-körkort för manuellt växlad bil.

Vill du bli en del av vårt team? Då ser vi fram emot att få läsa din ansökan!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-08-31

Tillträde 2022-06-01, rekrytering sker löpande.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1082929

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.