Sjuksköterska till äldrepsykiatrin, Växjö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Specialistpsykiatrin barn, unga och vuxna bedriver en modern och specialiserad psykiatrisk vård i samverkan med närstående och andra vårdgivare. En god arbetsmiljö med motiverande och kompetenta medarbetare är en förutsättning för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Äldreenhetens uppdrag är att bedriva specialiserad psykiatri för äldre med psykisk funktionsnedsättning. Det innebär multisjuka äldre med psykisk sjukdom, äldre med misstänkt demenssjukdom som är i behov av utredning enligt vårdprogrammet, samt personer med svår BPSD-problematik i behov av bedömning/medicinering. Vi har totalt 8 vårdplatser och öppenvård i hela länet. Det finns ett nära samarbete med vårdgrannar såsom kommunal omsorg, länssjukvård och primärvård. På enheten arbetar sjuksköterskor, skötare, överläkare, psykologer, arbetsterapeut och läkarsekreterare i team kring patienten.

Har du klinisk erfarenhet som sjuksköterska i minst 1 år, ges du möjlighet att söka betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård.
Vi söker nu en sjuksköterska till vår heldygnsvård. Vill du bli en del av vårt team? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med både psykiatrisk och somatisk sjukvård. Vi arbetar i team kring patienten och som sjuksköterska har du det övergripande ansvaret för patientens omvårdnad. Du deltar i teammöten, bedömningar, utredningar, behandling, patienthandledning, behandlingsplaneringar och metodutveckling.
Behandlingsutbudet innehåller medicinsk utredning och diagnostik, farmakologisk samt psykiatrisk och somatisk behandling och omvårdnad. Beslutsvägarna är korta och du har stora möjligheter att utveckla vårdarbetet på kliniken.

I vårt arbete kan man i vissa fall behöva följa upp patienten i dennes hemmiljö efter inläggning inom heldygnsvården genom hembesök.

Inom vuxenpsykiatrin arbetar vi som en helhet och därför kommer du under din introduktion hos oss även få chansen att gå på andra heldygnsvårdsavdelningar och därigenom få en bättre förståelse för hela verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av arbete inom psykiatri eller geriatrik ses som meriterande. Det är också värdefullt att ha erfarenhet från den somatiska vården, då många patienter har en komplex hälsosituation.

Vi vill att du har god samarbetsförmåga, har lätt för att fatta beslut och god empatisk förmåga. Inom äldrepsykiatriska enheten innebär mötet med äldre och deras anhöriga att du utöver din yrkesspecifika kompetens också jobbar mycket med dig själv som person- du är ditt eget redskap. Därför är bemötande viktigt, och hur du hanterar relationer, upplevelser och känslor som skapas i möten. Att jobba på någon av våra närliggande avdelningar när behovet uppstår ser du som något roligt och utvecklande!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Eftersom resor ingår i tjänsten är körkort ett krav.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   PSC 83/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Tjänsten är en rotationstjänst, där arbete dag, kväll och helg ingår.

Övrigt

Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.