Enhetschef till Hemtjänsten, Vård och omsorg, Askersunds kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill Du vara en del av att utveckla Askersunds vård och omsorg i ett spännande utvecklingsskede? Gillar du att arbeta tätt ihop med dina medarbetare och vår ledningsgrupp, hitta lösningar och möjligheter och trivs med att vara chef? Då kan du vara rätt person för oss!

Nu utökar vi med ytterligare en enhetschefstjänst inom vård och omsorg med ansvarsområde hemtjänst.

Socialförvaltningen är en av Askersunds största förvaltningar där vård och omsorg är en av de tre verksamhetsområdena. Vård och omsorg ansvarar för stöd, vård och omsorg för äldre. Inom vård och omsorg finns bland annat hemtjänst, vård och omsorgsboende, korttidsvård och dagverksamhet. Vi söker Dig som vill utvecklas tillsammans med oss och bli en del av vår ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef inom hemtjänsten har du ansvar för cirka 30 medarbetare, i arbetsgruppen finns undersköterskor och vårdbiträden som bedriver hemtjänstinsatser dag och kväll. Ett nära ledarskap är vårt viktigaste verktyg i arbetet som enhetschef i Askersunds kommun.

I ditt ledarskap agerar du som en förebild med en tydlig kommunikationsstil där du motiverar din personalgrupp till att växa, känna delaktighet och arbetsglädje. I din roll som enhetschef har du det övergripande ansvaret för din verksamhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;
• Leda, planera och organisera verksamheten
• Ansvara för personal- och verksamhetens budget
• Ansvara för att skapa en god arbetsmiljö
• Leda teamarbete med fokus på kontinuitet och personcentrerad vård och omsorg
• Samverkan med flera olika kontaktytor både internt och externt
• Coacha medarbetare till att utvecklas inom sina roller
• Leda, planera och genomföra utveckling inom verksamheten, både inom ditt ansvar men också till helheten.

I dagsläget är våra fokusområden; digitalt och smart, omställningen till en god och nära vård samt kompetensförsörjning.

Här finns olika roller till din hjälp, bland annat genom stöd i form av mentorskap, individuell och anpassad uppföljning med din chef, ekonom, HR, bemanningsenhet, verksamhetsstöd och administratör i nära samarbete. En individuell introduktionsplan tas fram gemensamt med dig.

Som medarbetare hos oss erbjuds olika förmåner, t.ex.;
• När du fyller 40 får du sex extra semesterdagar och när du fyller 50 får du ytterligare en semesterdag.
• Om verksamhetens förutsättningar tillåter har du möjlighet att växla in ditt semesterdagstillägg mot upp till sex extra semesterdagar.
• Som anställd får du ett friskvårdsbidrag om 1000 kronor (om du under ett år jobbar minst 500 timmar eller 3 hela månader).
• Du har fri tillgång till kaffe och annan varm dryck på arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom vård och omsorg, social eller beteendevetenskaplig inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du dokumenterad ledarerfarenhet och eller erfarenhet av arbete inom äldreomsorg ser vi det som meriterande. Du förutsätts vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning i arbetet med vård och omsorg.

Du är modig, har integritet och kan fatta egna beslut. Som person och ledare är du mål- och resultatorienterad och har en utvecklad social säkerhet med förmåga att läsa av och agera i olika sociala situationer. Du behöver vara förändringsbenägen och ha intresse samt förmåga att leda en verksamhet i utveckling.

Du är en tydlig kommunikatör med förmåga att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare, samtidigt som du är lyhörd för idéer och synpunkter från såväl medarbetare som uppdragsgivare. Du har mycket god förmåga till samarbete och har lätt för att skapa relationer.

Som ledare har du ett coachande och positivt förhållningssätt gentemot medarbetare. Där helhetssynen och den goda samarbetsförmågan går hand i hand för att verka mot verksamhetens bästa utifrån fastställda mål, riktlinjer och budget. Du kan prioritera och har god förmåga att driva arbetet framåt av egen kraft. Du har vana och eller förståelse för att arbeta med ekonomisk effektivitet. Tjänsten kräver god datavana och förmågan att snabbt kunna ta till sig nya IT-system, liksom god språklig förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Erfarenhet av bemanningssystem är meriterande.

Tjänsten kräver körkort B, där tillgång till egen bil är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personlighets- och lämplighetstest kan bli aktuellt vid urvalet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Intervjuer kommer genomföras löpande under annonstiden.
Tillträde sker efter överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C154042

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera att vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Askersunds kommun vill erbjuda alla våra medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Där alla bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det vi gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Vi vill att Askersunds kommun ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Kommunens ledord är lust, mod och engagemang! Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Vi känner oss stolta över vårt Askersund! Besök gärna: https://www.visitaskersund.se/