jobb just nu!

Förskollärare till Ersnäs förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Att arbeta i förskolan idag innebär att Du är en viktig del i barnens utveckling och lärande. Pedagogerna som arbetar i förskolan är viktiga förebilder för barnen vilket gör det angeläget att förskolan har en jämställd könsfördelning bland anställda. Därför vill vi ha fler män som arbetar i förskolan. Luleå Kommun har ett mål att öka andelen män i förskolan. Som ett led i att skapa en jämnare könsfördelning i Luleå kommun finns nätverket Män i förskolan som arbetar för att öka antalet män inom förskolorna samt för att behålla de män som redan idag finns på förskolorna. Nätverket erbjuder regelbundna träffar för att stärka nätverket som består av både barnskötare och förskollärare, stöd och erfarenhetsutbyte samt mentorskap.

Ersnäs förskola söker en förskollärare.

Ersnäs förskola ligger 2,5 mil söder om Luleå i byn Ersnäs, mitt i ett villaområde med promenadavstånd till skogar, ängar och Ersnäs skola. Vi har en fin utemiljö som lockar till lek i många olika former.

På Ersnäs förskola har vi två avdelningar, Lingonet för yngre barn och Blåbäret för de äldre. Åldern på barnen är 1 till 6 år. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna, med närliggande skola och med vårdnadshavare.

Du kan läsa mer om vår förskola på https://www.lulea.se/utbildning--forskola/forskola-och-fritidshem/kommunala-forskolor/forskolor/ersnas-forskola.html

Arbetsuppgifter

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av förskolans lärmiljöer, utifrån läroplanens mål och intentioner. Du ska vara väl förtrogen med styrdokument som du kopplar till barns lärande och vår verksamhet genom undervisning och bland annat pedagogisk dokumentation samt utifrån vetenskapliga teorier.. Du ska vara nyfiken och kunnig kring barns lärande och vara intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ämnen kring barns utveckling och lärande.

Kvalifikationer

Du har universitetsutbildning med behörighet att arbeta i förskola 1-5 år. Du ska även ha legitimation som förskollärare. Du ska ha god social samarbetsförmåga och vara flexibel. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du brinner för barns lärande och vill vara med och utveckla pedagogiska lärmiljöer. Du har god förmåga att lyssna, har ett tillåtande förhållningssätt och en tilltro till barns förmågor. Du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete med koppling mot vetenskaplig grund och teorier. Du bör se IKT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen, IT som ett lärverktyg och som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet. Ett intresse för teknik, estetiska lärprocesser, språk, kommunikation. Kunskaper inom TAKK är meriterande.

Om du har ovanstående kompetens men saknar förskollärarlegitimation är du ändå välkommen med din ansökan då det i vissa fall finns möjlighet till tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Anställningens omfattning

Tillträde 2019-08-01.

Ansökan

Referensnummer:   A878533

Gör ansökan

Övrigt

Om du blir anställd så måste du lämna in ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Bifoga din legitimation med ansökan.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb