Socialsekreterare barn och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Individ- och familjeomsorgen i Malung-Sälen är samlad under socialnämnden, innehållande försörjningsstöd, missbruk/vuxna, barn och familj samt öppenvård. Verksamheten består av en personalgrupp på 21, med öppet och trevligt klimat där det är självklart att vi hjälps åt och stöttar varandra inom och mellan grupperna. Tillsammans skapar vi vägar framåt för vidareutveckling och kunskapsutbyte.

Vi söker sig som socialsekreterare på barn och unga, där du kommer ingå i en arbetsgrupp som består av fem socialsekreterare. Du och dina kollegor ingår även i gruppen barn och familj som utöver er består av en mottagningssekreterare, en familjerättssekreterare och en familjehemssekreterare samt leds av en samordnare. Inom gruppen stöttar vi varandra i den dagliga verksamheten och genom mentorskap skapar vi vägar för vidareutveckling och kunskapsutbyte.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att handlägga utredningar och insatser för barn 0-17 år utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om vård av unga (LVU). Du arbetar med myndighetsutövning utifrån aktuell lagstiftning och ditt uppdrag är att arbeta utifrån barnet i centrum. Arbetet innefattar samverkan med såväl interna som externa parter.

Låter det som ett arbete för dig? Urval och intervju sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker en person med socionomexamen i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer SOSFS 20014:7 för arbete med barn. Du ska ha kunskaper inom aktuell sociallagstiftning, gärna med arbetslivserfarenhet inom socialtjänsten, men det är inget krav. Vi erbjuder våra nyanställda ett introduktionsprogram med mentorskap.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, ta egna initiativ och vara lyhörd mot både dina kollegor men även mot dem du möter i tjänsten. Din goda förmåga att ha "många bollar i luften" samt positiva inställning ser vi som egenskaper att högt värdera. Du ska ha ett genuint intresse för barn och unga samt deras föräldrar. Meriterande är att du har erfarenheter från arbete med stöd av BBIC.

När du arbetar hos oss har du stora möjligheter till att påverka och vara delaktig i verksamhetens framtida utveckling.

Då resor förkommer i tjänsten är körkort ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C107227

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.