jobb just nu!

Projektledare som vill driva digital utveckling

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Kommunledningsförvaltningen är den centrala förvaltningen inom Enköpings kommun. Vi arbetar på kommunstyrelsens uppdrag och ansvarar för styrning och ledning, samordning, service och stöd till kommunen som helhet.

På förvaltningen arbetar cirka 140 medarbetare utifrån målsättningen att Vi ska leda och samordna utvecklingen med fokus på nyttan för de vi är till för.

IT- och digitaliseringsavdelningen är uppdelad i tre enheter, IT-support, IT-drift och IT-utveckling och strategi. Du blir en del av ett engagerat IT-utveckling- och strategiteam om cirka fyra personer som tillsammans arbetar för att utveckla och implementera digitala arbetssätt i kommunen.

Arbetsuppgifter

Enköpings kommun satsar de kommande åren stort på att driva den digitala utvecklingen i kommunens verksamheter framåt. Därför finns behov av att driva många verksamhetsprojekt där digitalisering ligger i fokus.
Din roll blir att planera och leda flera av dessa projekt. Utmaningen är att tillsammans med de olika verksamheterna sammanställa deras behov, utmana befintliga processer och arbetssätt, ta fram nya processer och digitalisera dessa där det är lämpligt. Vi ser redan idag behov som kan effektiviseras genom bland annat olika online lösningar, automatisering, robotisering, IoT och AI.
Det vi kan lova är att du kommer träffa många trevliga människor som tillsammans med dig ska lösa många spännande utmaningar.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i den här rollen behöver du vara strukturerad och tycka om att arbeta i projektform. Du är ansvarsfull, initiativtagande, analytisk och resultatinriktad. Du har också en god samarbetsförmåga och kan vara både inlyssnande och övertygande i dialog med din omgivning. Vi ser en person med ett positivt och öppet förhållningssätt där du sätter våra verksamheters behov i centrum.
Du har en välutvecklad förmåga att bygga kontaktnät samt skapa långsiktiga och tillitsfulla relationer. Kommunikation är en av dina starka sidor och du arbetar lösningsfokuserat för att nå uppsatta mål. Med ditt engagemang och delaktighet motiverar du dina kollegor.
• Du har relevant akademisk utbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande.
• Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska, hanterar du även engelska så är detta meriterande
• Du har även projektledarutbildning, gärna baserad på någon etablerad modell (ex PEJL, Prince2, PPS, Props).
• Flerårig erfarenhet av att driva verksamhetsutvecklingsprojekt inom digitalisering och god erfarenhet av kravarbete.
• Erfarenhet av att arbeta med kartläggning av verksamhetsprocesser och analysera verksamhetens behov.
Det är meriterande om du har kunskap inom ITIL och PM3.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-02-01

eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C33446

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.