jobb just nu!

Trygghets- och säkerhetssamordnare sökes

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höörs kommun och Hörby kommun har tillsammans drygt 32 000 invånare och ligger mitt i Skåne, på gränsen mellan slättlandskapet och skogsbygden. Närheten till hela Skåne, de goda kommunikationsmöjligheterna, den omväxlande naturen och det rika kultur- och fritidslivet har gjort Höör och Hörby till eftertraktade kommuner att bo i.
Höör och Hörby kommun samverkar kring Räddningstjänst, Trygghet och säkerhet samt Krisberedskap. Vi avser att förstärka organisationen och söker därför en Trygghets - och säkerhetssamordnare.

Arbetsuppgifter

Som trygghets- och säkerhetssamordnare samordnar och utvecklar du arbetet med civilt försvar samt förmåga att hantera säkerhets- och trygghetsfrågor i Höör och Hörbys kommuner.

I rollen som trygghets- och säkerhetssamordnare förväntas du i stor utsträckning kunna bidra till att utveckla arbetsmetoder och rutiner inom området och en del av arbetet innebär även att ta fram styrdokument, handlingsplaner och rapporter inför politiskt beslutsfattande. Arbetet innebär mycket kontakter såväl internt som externt.

Du driver utvecklingen inom ditt kompetensområde och arbetar med följande områden;

Säkerhet och trygghet
Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete består av att delta i kommunens brottsförebyggande arbete tillsammans med andra samhällsaktörer. Syftet är att tillsammans arbeta mot en säkrare och tryggare kommun. Du deltar i och driver arbetet med trygghetsråd, trygghetsdialog och medborgarlöften. Du är kommunens främsta samverkanspart med polisen och andra samhällsaktörer som arbetar med brottsbekämpning/brottsförebyggande arbete.

Det interna skyddet består av båda kommunernas interna säkerhetsarbete. Du kommer att fungera som ett stöd till kommunens verksamheter, ge råd och stöd till de kommunala verksamheterna och agerar rådgivare till kommunens chefer och folkvalda samt olika arbetsgrupper i säkerhetsfrågor samt samordna utbildningar. Vidare kommer du att hantera informationssäkerhet i samarbete med IT-strateg och kommunernas IT-bolag. Avslutningsvis kommer du även att handlägga kommunens uppgifter enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585)

Krisberedskap och civilt försvar
Civilt försvar består av arbete med att utveckla kommunens förmåga att agera vid höjd beredskap och krig. Arbetet med civilt försvar och höjd beredskap innebär bland annat arbete med krigsorganisation och krigsplacering, signalskydd och säker kommunikation, analyser av risker och sårbarheter, utbildning och övning av kommunen, samverkan med myndigheter, kommuner och andra aktörer samt upprättande av styrdokument och planer inom området.

Krisberedskap består av arbete med att utveckla kommunens förmåga att förebygga, motstå och hantera krissituationer. Du handlägger förekommande frågor som berör kommunens arbete med civilt försvar och höjd beredskap inom ramen för lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Du arbetar i nära samverkan med kommunernas beredskapssamordnare.

Kvalifikationer

Organisatorisk placering
Organisatoriskt kommer tjänsten som trygghets- och säkerhetssamordnare att vara placerad inom Räddningstjänsten Skånemitt och närmaste chef är räddningschefen som tillika är säkerhetschef.

Kvalifikationer
Du har en eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot säkerhet eller krisberedskapsarbete.
Du kan driva och utveckla ditt arbete självständigt och du har en analytisk och planerande förmåga. Du har en välutvecklad och erkänd förmåga att ta till dig nya kunskaper, ta egna initiativ och arbeta självständigt. Att vara en duktig relationsbyggare och kunna samarbeta med andra är också viktiga förmågor.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från krisberedskapsarbete eller säkerhetsarbete i offentlig verksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att verka i en politisk styrd organisation.
Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras.
Du har B-körkort, god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   29/19

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.