Socialsekreterare till Missbruksenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialtjänsten är mitt i en spännande utvecklingsprocess, där barn- och ungdomsenheten ändrar om och blir två nya enheter. Varav den ena Utrednings- och behandlingsenheten är en av fem enheter inom individ- och familjeomsorg. På enheten möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar samt deras familjer och vi arbetar aktivt att stärka och stötta dem. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid.

Utrednings- och behandlingsenheten kommer att bestå av familjerätten, missbruksgruppen, barn och ungdomsgrupper, våld i nära relationer, detta nya team och lotsar. Varje grupp leds av en 1:e socialsekreterare, på enheten finns en enhetschef och tre biträdande enhetschefer samt en metodstödjare som bland annat håller i introduktionen.
Inom individ- och familjeomsorgen finns det enheter så som Gemensam mottagningen, Enheten för sociala insatser och Försörjning- och rehabiliteringsenheten.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Som en del av vår enhet får du tillgång till ett introduktionsprogram, en fadder som stödjer dig i ditt arbete samt regelbunden handledning. Som anställd hos oss får du grundutbildning inom BBIC, ASI, MI och Signs of Saftey – om du inte redan har det.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med barn och ungdomar samt deras familjer och nätverk utifrån ett helhetsperspektiv, där bedömningen är att familjen/individen påverkas av kriminalitet. Som socialsekreterare hos oss är du en av de som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna för barn, ungdomar och vuxna. För oss är det viktigt att inget barn far illa och att handläggning och fattade beslut är rättssäkra. Vi tror på att hjälpa och vägleda familjer att hitta sin kapacitet för att kunna göra egna, varaktiga förändringar.
Som socialsekreterare hos oss kommer du att arbeta med sociala insatsgrupper (SIG), avhopparverksamhet och medverkar i förebyggande arbete i form av MBU - Människan bakom uniformen.

Kvalifikationer

- Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Kunskaper om myndigheters ansvar och gällande lagstiftning
- Mycket god förmåga att samarbeta
- B-körkort

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du är kreativ och flexibel och har en förmåga till att se möjligheter. Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling. Du är social och har förmåga att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling. Du är van att ta egna beslut och kan arbeta självständigt. Du vågar möta målgruppen med kriminalitetsproblematik och har en vilja att arbeta med professionellt medberoende. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du har
• hög förmåga att lösa problem, planera och dra logiska slutsatser,
• en kreativ motivationsfaktor som innebär att du kan och trivs med att agera självständigt inom givna ramar,
• en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv,
• ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur,
• god förmåga att skapa positiva relationer.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1068833

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.