jobb just nu!

Vikarierande kurator sökes till Sätoftaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Arbetsuppgifter

Gudmuntorp och Sätofta skolområde består av en F-6 grundskola och en F-9 grundskola med särskola. Dina arbetsuppgifter som en av två skolkuratorer i området, kommer främst vara riktat mot åk 1-6 på både Sätoftaskolan och Gudmuntorp Skola. Du ingår i vårt elevhälsoteam och deltar i elevhälsoarbetets årshjul. I det tar du som kurator aktiv del i det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Liksom för övriga i elevhälsoteamet ingår även åtgärdande uppdrag samt handledning och konsultation med personal. Allt för att vara med och skapa en god lärmiljö som främjar elevernas förutsättningar för att nå målen.

Kvalifikationer

Du har Socionomexamen med god kännedom om och intresse för skolans uppdrag.

Du bistår med din kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser och utför elev hälsoarbete på organisations-, grupp- och individnivå.

Du behöver ha körkort.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
80%
3-6 månader. Vikariat till december 2019 med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   106/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.