Lönechef med ansvar för tre kommuner

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes pendlingsavstånd och erbjuder också möjlighet att arbeta delvis på distans. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna samt bra infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter.

Arbetsplatsen kännetecknas av engagerade medarbetare med hög kompetens och god serviceanda som bidrar till en väl fungerande lönefunktion för tre kommuner.

Uppdraget innebär att samverka med tre kommuner och med såväl interna som externa aktörer.

Vi eftersträvar mångfald där varje medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro.

Läs mer om Tierps kommun på vår hemsida www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Tierps kommun samarbetar med Knivsta och Älvkarleby kommun genom en gemensam Lönenämnd. Lönecentrum är geografiskt placerat i Tierps kommun och ansvarar för lönearbetet i samtliga tre kommuner.

Som lönechef är du föredragande och ansvarig tjänsteman i Lönenämnden. Lönenämnden sammanträder fyra gånger per år och företräds av politiker från samtliga tre kommuner.

Du leder och fördelar arbetet inom Lönecentrum och förväntas att utveckla samt upprätthålla en säker och effektiv löneadministration med hög leveranssäkerhet för de aktuella kommunerna liksom för vissa kommunala bolag. Som chef arbetar du tillsammans med dina medarbetare för en kontinuerlig utveckling av verksamheten samt för att nå verksamhetens mål.

Du har personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för verksamheten. Vidare kommer du vara sammankallande av styrgruppen som består av de tre kommunernas HR-chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten lämplig högskoleutbildning. Du är en erfaren chef med erfarenhet av kvalificerat lönearbete.

För att lyckas med uppdraget ska du vara lyhörd för verksamhetens och de tre kommunernas behov och ha en egen drivkraft i att utveckla och förbättra verksamheten. Vi lägger stor vikt på ditt ledarskap och söker dig som har förmågan att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Som person är du trygg, prestigelös, förtroendeingivande och har en naturlig fallenhet för att skapa ett gott samarbets- och arbetsklimat. Kunskaper i arbetsrätt och avtal är önskvärt. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal lönehantering.

Du förväntas också ha goda datakunskaper samt en förmåga att uttrycka dig väl både skriftligen och muntligen.

Ansökan

Referensnummer:   A1145678

Gör ansökan

Övrigt

I den här rekryteringen har Tierps kommun valt att samarbeta med Jefferson Wells.

Ansvarig Rekryteringskonsult Anne Wegar svarar gärna på eventuella frågor och nås på anne.wegar@jeffersonwells.se eller 0709-535880.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.