Vill du jobba som strateg inom förvaltning och drift av fastigheter på nationell nivå?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov. Hos oss finns möjligheter för dig som vill förändra, förnya och förbättra.

Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad har i uppdrag att stödja kommuner och regioner i arbetet med att bygga hållbara och attraktiva städer och samhällen. Tjänsten är placerad på Sektionen för Infrastruktur och fastigheter. Vi är drygt tio personer som arbetar med påverkansarbete, verksamhetsutveckling, råd och service för våra medlemmars räkning.

Arbetsuppgifter

Till Fastighetsgruppen söker vi nu en strateg som vikarie för vår medarbetare som ska vara tjänstledig under minst 1 år. Vi kommer att anpassa tjänstens innehåll utifrån erfarenhet och senioritet och därför kan du vara i början av din karriär likväl som en erfaren strateg som arbetat länge med frågorna och kan ta dig an en kvalificerad och komplex roll.

Vi söker dig med kunskaper om förvaltning och drift av fastigheter. Kommuner och regioner äger och förvaltar ett stort fastighetsbestånd och det är av stor vikt att fastigheterna förvaltas på bästa sätt. SKR har en roll i att stödja detta.

Ditt huvudfokus kommer vara att driva och delta i utvecklingsprojekt. Frågor som kan bli aktuella att driva kan omfatta allt från energibesparande insatser i förvaltningen till hantering av information om fastigheter. Medlemmarnas behov avgör. Du kommer också bevaka medlemmarnas intressen inom förvaltnings-/driftområdet.

Intressebevaknings- och påverkansarbete sker löpande kopplat till exempelvis myndighetsuppdrag och statliga utredningar. En arbetsuppgift är också att ansvara för SKR:s webbtjänst "måttboken" som innehåller detaljerade mått för cirka 70 olika idrotter. Tillsammans ger informationen i Måttboken förutsättningar att skapa en bra idrottsanläggning.

Du kommer ha omfattande medlemskontakter och även ge stöd till våra medlemmar. Du bidrar till att vi når ut till medlemmarna genom t.ex. webbinarier i aktuella frågor. Nära samarbete sker med kollegor på SKR, t.ex. inom Fastighetsgruppen. Arbetet innebär också kontakter med kommuner, regioner, centrala myndigheter och Regeringskansliet.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom relevant område, exempelvis ingenjör eller motsvarande. Du har viss arbetslivserfarenhet från arbete med fastighetsrelaterade frågor, gärna inom området förvaltning och drift. Erfarenheter från offentlig sektor och av intressebevakning är meriterande.

Du har en vilja att diskutera och analysera frågor tillsammans med andra. I kombination med detta har du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och lätt för att knyta nya kontakter både internt i organisationen, men också med externa parter.

Som person är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du kan formulera dig i tal och skrift. Du har god förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Resor, framförallt inom landet, förekommer i viss utsträckning.

Välkommen till ett spännande, omväxlande och roligt arbete hos oss på SKR!

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse och varaktighet ca 1 år.

Ansökan

Referensnummer:   C92562

Gör ansökan

Övrigt

Urval kommer att ske den 8 augusti och under stora delar av juli kommer samtliga kontaktpersoner vara på semester och det kan vara svårt att nå oss. Vi ber om överseende för detta.