jobb just nu!

Handläggare infrastruktur och transporter -föräldravikariat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Vår uppgift är att stödja och bidra till att utveckla kommuner, landsting och regioners verksamhet. Vi fungerar som ett nätverk för kunskapsutbyte och samordning. Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som vill bidra till och påverka samhällets utveckling.
Nu söker vi en handläggare som vill jobba med frågor inom området infrastruktur och transporter. Arbetet innebär många spännande frågor och kommer att leda till flera stimulerande kontakter med personer i olika positioner och med olika kompetenser.

Arbetsuppgifter

Som handläggare med fokus på infrastruktur och transporter ingår du i sektionen för infrastruktur och fastigheter som är en av tre sektioner inom avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad. Sektionen arbetar med infrastruktur, kollektivtrafik, trafiksäkerhet, fastigheter, bredband och geodata. Du kommer att fokusera på frågor som rör trafikplanering, trafiksäkerhet, trafikreglering, parkering samt automatiserade fordon. Du förväntas kunna stödja och representera medlemmarna inom dessa frågeområden.
Du kommer att arbeta brett med både intressebevakning och medlemsstöd samt bidra till angelägna utvecklingsprojekt inom området genomförs. Intressebevakningen sker genom att du deltar i utredningar, analyserar och påverkar förslag till lagar och förordningar, genomför uppvaktningar, besvarar remisser och tar fram underlag för politiska beslut. Du medverkar i olika nätverk och skapar och upprätthåller kontakter med myndigheter, departement och intresseorganisationer. Du driver utvecklingsprojekt som finansieras av FoU-fonden för trafikfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och med arbetslivserfarenhet inom området infrastruktur och transporter. Du är van vid att leda projekt och har erfarenhet av att arbeta i eller med en politiskt styrd organisation. Om du har erfarenhet av påverkansarbete är detta meriterande.

Det är viktigt att du är intresserad av samhällsfrågor och har lätt för att sätta dig in i och strukturera nya problemställningar. Vidare är du bra på och gillar att tala inför större publik samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta i exempelvis projekt- och samverkansgrupper.

Anställningens omfattning

Föräldravikariat tom 2019-08-31 Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A841311

Gör ansökan