jobb just nu!

Är du den socialsekreterare vi söker som vill arbeta med placerade barn?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Vi på Socialförvaltningen i Enköping arbetar proaktivt och nytänkande med våra brukare i ständigt fokus. Förvaltningen strävar efter att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare med så bra arbetsmiljö som möjligt.
På vår förvaltning är vi ca 150 medarbetare som tillsammans har lång erfarenhet och stor kunskap om socialt arbete. Inom avdelningen Samhällsvård är vi 10 medarbetare, en teamledare och en avdelningschef. Inom förvaltningen har vi ett nära och gott samarbete mellan myndigheten och vår väl utbyggda öppenvård. Vi har även ett gott samarbete med externa aktörer.

På avdelningen samhällsvård tycker vi det är viktigt att man trivs och har kul på jobbet. Vi erbjuder en arbetsplats med stimulerande arbete och god teamkänsla samt goda möjligheter till kompetensutveckling och att arbeta med verksamhetsutveckling. Hos oss har du tillgång till nära arbetsledning och extern handledning. Allt med målsättning att skapa bästa möjliga förutsättningar att kunna utföra våra uppdrag.

Arbetsuppgifter

På avdelningen Samhällsvård arbetar familjehemssekreterare och barnuppföljare. Alla placerade barn inklusive ensamkommande barn har en barnuppföljare som följer upp vården, barnets hälsa och utveckling. Barnuppföljare arbetar aktivt tillsammans med familjehemssekreterare, skola, hälso och sjukvården, uppdragstagare och vårdnadshavare samt barnens nätverk.
Samhällsvården har fram till juli 2020 ett projekt som heter Skolframgång för familjehemsplacerade barn, vilket är en skolsatsning inom familjehemsvården. Projektet syftar till att höja familjehemsplacerades barns skolresultat. Att klara skolan är en viktig skyddsfaktor.
Vi söker nu en barnuppföljare som är positiv, engagerad och intresserad av att fortsätta utveckla vårt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du får gärna ha några års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Du ska ha god kunskap inom aktuell lagstiftning och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du är positiv, engagerad och intresserad av att fortsätta utveckla vårt uppdrag med barnets bästa i fokus.
Som person är du flexibel och lätt att samarbeta med både internt och externt. Det är viktigt att du är ansvarsfull, kan arbeta självständigt och strukturerat, är stresstålig och har ett gott bemötande. Det är viktigt att du är trygg och stabil. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi kräver att du har B-körkort då resor i tjänsten ingår i uppdraget.

Kunskap och erfarenhet om Signs of Safety, lösningsfokuserat förhållningssätt och MI är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C24887

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.