Planarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Plankontoret har tre planarkitekter och är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen. På arbetsplatsen råder en mycket kamratlig stämning och trivsel, där medarbetarna alltid ställer upp för varandra. Flexibilitet, delaktighet och utveckling är viktiga värden på förvaltningen. Nu finns möjlighet för en ny planarkitekt att få bli en i detta fantastiska gäng! Vi sitter bara en minuts promenad från Åstorps station i nyrenoverade och ljusa lokaler.

Arbetsuppgifter

På plankontoret arbetar vi med flera spännande plan- och utvecklingsprojekt! Vår nya digitala kommunövergripande översiktsplan beräknas antas i höst. I arbetet med översiktsplanen strävar vi efter att ligga i framkant med ett nytt och involverande grepp över processen med målet att få en modern och hållbar översiktsplan som ska kunna vara mer organisk än den traditionella. Ett viktigt nästa steg i arbetet blir att utveckla den rullande översiktsplaneringen och omsätta planens intentioner i åtgärdsprogram. Vi arbetar självklart också aktivt med mellankommunala och regionala utvecklingsfrågor. Framöver kommer även arbete med fördjupning av översiktsplanen bli aktuellt, liksom deltagande i strategiska projekt som uppdatering av kommunens grönstrukturplan.

Plankontoret jobbar även med tre stora utbyggnadsområden för bostäder, med flera hundra bostäder vardera. Två av dem är stationsnära belägna vid kommunens båda tågstationer, Åstorp och Kvidinge. Det tredje bostadsprojektet är beläget i Hyllinge, med nära anslutning till Helsingborg. Vi arbetar också med ett nytt kommunhus med platsangöring till centrumkärnan, liksom ett stort industriområde som har kontakt med både motorväg och järnväg. Den kommande öppningen av Söderåsbanan kommer medföra kortade restider och än mer ökad attraktivitet för Åstorps kommun.

På plankontoret behövs främst förstärkning av en erfaren planerare med intresse av strategisk/översiktsplanering och projektledning. Arbetsuppgifterna delas upp gemensamt på kontoret, så det finns stor möjlighet till variation och att kunna odla sina intresseområden. Du får gärna ha ett intresse och/eller erfarenhet av trafikplanering och att arbeta mot en mer digital samhällsplanering, eftersom det är ett område vi kommer lägga mycket fokus på framöver. Våra utvecklingsprojekt driver vi nära tillsammans med miljöstrateg, landskapsarkitekt och mark- och exploateringsingenjör. Här har vi hela samhällsbyggnadsprocessen under samma tak och vi arbetar mycket tätt med kommunens politiker! En viktig och betydande del av arbetet är skriftlig och muntlig kommunikation som informationsmöten för allmänheten, arbetsmöten med externa aktörer, interna aktörer och andra tjänstemän inom kommunen liksom att skriva fram och föredra ärenden för politiken. Då vi är ett litet team är samarbete och dialog av stor vikt för arbetsgången. Arbetsuppgifterna är varierande, vilket gör att en flexibel och prestigelös inställning är värdefullt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur, fysisk planering, samhällsplanering eller likvärdig.

Du behöver ha god kunskap om tillämpliga lagar, i första hand plan- och bygglagstiftningen (PBL). Du ska ha förmåga att driva, handlägga och leda arbetet i enlighet med uppsatta mål. Erfarenhet av projektledning och översiktsplanering är ett krav.

Som person är du strukturerad, initiativrik och har en god organisations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Vi förutsätter att du har en fallenhet för att kommunicera tydligt i tal, text och bild.
På vår arbetsplats arbetar vi i Geosecma fysisk planering samt Adobe CS främst Photoshop, InDesign och Illustrator. Vår nya översiktsplan är framtagen i Story Maps. Erfarenhet av ovanstående program är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-01-01

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1041223

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvård

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.